Bakan Güler Kazakistanlı mevkidaşıyla buluştu Bakan Güler Kazakistanlı mevkidaşıyla buluştu

Türk Kızılay, insani yardım malzemelerinin sınır kapılarından geçişine izin verilmemesi nedeniyle zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Gazze halkına yerelden temin ettiği 20 bin kişilik gıda kolisi ile destek sağladı. Çatışmaların 11. ayını geride bıraktığı Gazze'de, insani kriz giderek derinleşiyor. Nüfusun %90’ına denk gelen 1.9 milyon kişi yerinden edilmiş durumda ve en temel ihtiyaçlar olan gıda ve temiz suya erişim büyük ölçüde kısıtlanmış durumda.

Refah Sınır Kapısı'ndaki Engeller Yardımları Zorlaştırıyor

İsrail'in 6 Mayıs’tan bu yana Refah Sınır Kapısı'nın kontrolünü ele geçirmesi, insani yardım tırlarının geçişini büyük ölçüde engelliyor. Bu durum, nüfusun büyük kısmını açlık ve ölüm tehlikesi altında bırakıyor. Kızılay, bu zorluğu yerelden temin ettiği gıda malzemeleriyle aşmaya çalışıyor. Kuru gıda, sıvı yağ ve ton balığı gibi 16 farklı kalemden oluşan gıda kolileri, Han Yunus'taki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandı.

Kızılay, Uluslararası Koordinasyonla Çalışıyor

Türk Kızılay, Gazze’ye yardımların ulaştırılması sürecinde Filistin, Mısır ve Ürdün Kızılaylarıyla koordineli çalışıyor. Bölgeye karayolu üzerinden insani yardım sevkiyatı gerçekleştirmek için de planlama çalışmaları sürdürülüyor.

15 Bin Kişilik Aşevi Faaliyeti Sürüyor

Türk Kızılay, Gazze'deki yardımlarını sadece gıda kolileriyle sınırlı tutmuyor. Günde 15 bin kişiye sıcak yemek sağlayan aşevi faaliyetiyle, kıtlık koşullarıyla mücadele eden insanlara büyük bir destek sağlanıyor. Çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana önce Refah’ta, ardından Deyr Belah’ta hizmet veren aşevleri, Gazze halkının en temel ihtiyaçlarından birini karşılıyor. Aşevi hizmetinden yararlanan birçok kişi, gün içerisinde sadece bu yemekle hayatta kaldıklarını belirtiyor.

Kaynak: Haber Merkezi