Eskişehir'deki kuyumcularda altın ne kadar oldu? Eskişehir'deki kuyumcularda altın ne kadar oldu?

 Bu durum üzerine, Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp Duman, bakanlığın ilan sitelerini yakından takip ettiğini ve haksız ticari uygulamalara karşı idari yaptırımlar uygulandığını vurguladı.

Bakanlık İlan Sitelerini Yakından Takip Ediyor

Şule Alp Duman, konut kredisi faiz oranlarında düşüş beklentisinin, bazı emlak ilanlarında manipülatif fiyat artışlarına neden olduğunu belirtti. Bakanlığın, ilan sitelerinde yer alan taşınmaz ilanlarını titizlikle takip ettiğini ve bu konuda gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Duman, “Son günlerde bazı ilanlarda, faizler düştüğünde fiyatların artacağına dair ifadeler yer aldı. Bu ilanların tümü titizlikle incelenerek önlem alındı" dedi.

Fahiş Fiyat Artışı Yapan Emlak Şirketlerine Cezalar

Duman, haksız ticari uygulamada bulunan emlak işletmelerine karşı bakanlığın ciddi yaptırımlar uyguladığını ifade etti. "Bakanlık, ilan sitelerinden düzenli olarak fiyat değişim verilerini alıyor ve fahiş fiyat artışı yapan emlak işletmelerine idari yaptırımlar uyguluyor" diyen Duman, son bir yıl içinde 890 emlak işletmesine toplamda 89 milyon lira para cezası kesildiğini belirtti.

Manipülasyon Yapanlara Göz Açtırılmayacak

Şule Alp Duman, konut kredisi faiz oranlarının düşmesi durumunda fiyatları fırsata çevirmeye çalışan emlak işletmelerine karşı denetimlerin artacağını vurguladı. "Mevzuata aykırı hareket eden işletmelere, 15 bin 846 liradan 475 bin 380 liraya kadar para cezası uygulanabilecek. Vatandaşların bu tür manipülasyonlara karşı dikkatli olup, bu işletmeleri bakanlığa bildirmesi büyük önem taşıyor" dedi.

Tüketicinin Hakları Korunuyor

Duman, yapılan bu denetimlerin temel amacının tüketicinin haklarını korumak ve fiyat manipülasyonlarının önüne geçmek olduğunu ifade etti. Tüketicilerin, taşınmaz fiyatlarındaki anormal artışlar karşısında bilinçli olmaları ve durumu ilgili kurumlara bildirmeleri gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi