Eskişehir'de yaşayan ve serebral palsy hastalığından kaynaklı ayaklarında şekil bozukluğu bulunan 8 yaşındaki Eyüp Efe Altun, Eskişehir Şehir Hastanesi'nde geçirdiği başarılı bir ameliyatın ardından yürüme hayaline adım adım yaklaşıyor.

Serebral Palsy Sebebiyle Yürüme Zorluğu Çekiyordu

Eyüp Efe Altun, serebral palsy hastalığı nedeniyle kaslarında meydana gelen kasılmalardan dolayı uzun süredir yürümekte zorluk çekiyordu. Ayaklarındaki şekil bozukluğu ise bu süreci daha da zorlaştırıyordu. Daha önce farklı cerrahi müdahaleler ve fizik tedavilerden istenilen sonuçlar alınamamıştı.

Eskişehir'den TBMM'ye seslendi: Sağlık çalışanlarının sorunları... Eskişehir'den TBMM'ye seslendi: Sağlık çalışanlarının sorunları...

Başarılı Ameliyatla Yeni Bir Umut

Bu zorlu süreç sonunda, Eyüp Efe Altun'un ameliyat edilmesine karar verildi. Eskişehir Şehir Hastanesi'nde görev yapan Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Onur Gök ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyat, yaklaşık 1 buçuk saat sürdü. Hem kemik hem de yumuşak dokulara müdahale edilen ameliyatın ardından Eyüp Efe'nin ayakları alçıya alındı.

Op. Dr. Onur Gök: "Amacımız Efe'nin Yere Düzgün Basmasını Sağlamak"

Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Onur Gök, Eyüp Efe'nin rahatsızlığı hakkında detaylı bilgi verdi: "Serebral palsy, anne karnında başlayıp 5 yaşına kadar devam edebilen, beynin oksijensiz kalmasıyla ortaya çıkan bir hastalık. Ortopedik kısmı ise kaslarda meydana gelen kasılmalara bağlı deformitelerdir. Hastamızın yürüme problemini bu deformiteler daha da zorlaştırıyordu. Cerrahi işlemler ve fizik tedavilerle istenilen sonuç alınamayınca tekrar ameliyat kararı verdik. Amacımız, Efe'nin yere düzgün bir şekilde basmasını sağlamak."

Fizik Tedavi Süreci Devam Edecek

Ameliyat sonrası Eyüp Efe’nin ayakları alçıya alındı ve bu alçıların 5-6 hafta sonra çıkarılması planlanıyor. Ardından fizik tedavi süreci başlayacak. Op. Dr. Gök, "Efe’nin daha kaliteli bir yaşantısı olmasını ümit ediyoruz. Şu an her şey yolunda ve hastamızı bugün taburcu etmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yürüyeceği Günü Bekliyor

Eyüp Efe Altun, ameliyat sonrası iyileşme sürecine girdi ve taburcu edildi. Şimdi ailesiyle birlikte yürüyeceği günü heyecanla bekliyor.

Kaynak: Haber Merkezi