Poliklinik, hafta içi her gün mesai saatleri içinde sağlık hizmeti verecek. Vatandaşlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) 182 ve internet üzerinden randevu alarak bu hizmetten yararlanabilecek. Diyabet polikliniği, hastane Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanları Prof. Dr. Güven Barış Cansu, Doç. Dr. Bünyamin Aydın ve Uzm. Dr. Ali Yeşiltepe tarafından yürütülecek.

Doç. Dr. Bünyamin Aydın, polikliniğin amacı hakkında, "Diyabetli hastalarımıza ve risk taşıyan bireylere rehberlik ederek, onları daha bilinçli hale getirmeyi hedefliyoruz. Diyabetli bireylerin yaşamları boyunca planlı bir bakım sürdürmeleri gerekmektedir. Uzman yardımı almak bu süreçte kaçınılmazdır," dedi. Aydın, diyabetin yönetiminde “Bakım ve ekip” yaklaşımının önemine dikkat çekti. Diyabet ekibi, hekimler, hemşireler, diyetisyenler ve aile üyelerinden oluşarak, hastaların fiziksel ve psikososyal ihtiyaçlarını bütüncül bir şekilde ele alacak.

AFAD Gönüllüleri, Domaniç’te doğayla buluştu AFAD Gönüllüleri, Domaniç’te doğayla buluştu

Aydın, "Diyabet Polikliniği ile daha profesyonel bir takip süreci sunarak, diyabet riski taşıyan bireyleri kontrol edebileceğiz. Kütahya'da diyabet konusunda farkındalık oluşturmak için yapılan bu sağlık hizmetinde, desteklerini esirgemeyen Kütahya Şehir Hastanesi yönetimine, hemşirelerimize ve tüm hastane çalışanlarımıza teşekkür ederim," ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ