Emet Kaymakamı Furkan Seyman ve Belediye Başkanı Mustafa Koca, ilçe protokolü ile birlikte Sorgun Göleti ve yeni faaliyete geçen su arıtma tesisinde incelemelerde bulundu. Başkan Koca, tesisin tamamlanmasının Emet halkı için büyük bir adım olduğunu belirterek, "Göreve geldiğimizden bu yana, Emet halkının su sorununu çözmek en öncelikli hedeflerimizden biriydi. Sorgun Göleti projemizle başlayan bu yolculuğumuz, bugün arıtma tesisimizin tam kapasiteyle çalışmaya başlamasıyla nihayete erdi. Tesisin aktif çalışmasıyla su artık depolara veriliyor. Böylelikle halkın temiz suya erişimi sağlanacak," dedi.

Kütahya'ya 6 yataklı Koroner Yoğun Bakım birimi Kütahya'ya 6 yataklı Koroner Yoğun Bakım birimi

İncelemelerde muhtarlara, tesisin çalışma sistemi ve su arıtma sürecinin detayları anlatıldı. Muhtarlar, ilçenin geleceği için büyük bir adım olan bu yatırımı yerinde görmekten memnun olduklarını ifade etti.

Başkan Koca, önümüzdeki hafta itibarıyla su abonelik bağlantıları işlemlerinin de başlayacağını müjdeleyerek, Emet halkının sağlıklı ve sürekli temiz suya erişim sağlayacağını vurguladı. Koca, "Bu tesis, sadece Emet merkez için değil, çevre köylerimiz ve mahallelerimiz için de büyük bir hizmet. Emet’in yıllardır beklediği bu yatırımı hayata geçirmekten gurur duyuyoruz," diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ