Kuyuda mahsur kalan baba ve iki oğlu, karbonmonoksit gazından etkilenerek ağır şekilde yaralandı.

Kuyuya İnen İlk Kişi Gazdan Baygınlık Geçirdi

Alınan bilgilere göre, Eşen köyünde evlerinin önünde su kuyusu açma çalışması yapan S.Ü., 13 metre derinliğe indi. Su tahliyesi için kullanılan su motorundan çıkan gazdan etkilenen S.Ü., kuyunun dibinde baygınlık geçirdi. Durumu fark eden baba D.Ü. ve diğer oğlu F.Ü., S.Ü.'yü kurtarmak amacıyla kuyuya inmeye çalıştı.

Baba ve Oğulları Karbonmonoksit Gazından Zehirlendi

Ancak, baba ve diğer oğlu da kuyunun içine girdikten kısa bir süre sonra karbonmonoksit gazına maruz kaldı ve zehirlendi. Kuyuya inen üç kişi, olay yerine gelen kurtarma ekipleri tarafından uzun çalışmalar sonucu çıkarıldı.

Ekiplerin Zorlu Kurtarma Operasyonu

Olay yerine sevk edilen jandarma, AFAD, maden kurtarma ekipleri, itfaiye ve sağlık personeli, 13 metre derinlikte bulunan baba ve oğulları kurtarmak için büyük çaba sarf etti. Kurtarma operasyonunun ardından, ilk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar hemen Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralılar Eskişehir’e Sevk Edildi

Durumları ağır olan baba ve iki oğlu, Kütahya Şehir Hastanesi’ne sevk edildikten sonra tedavilerinin devamı için Eskişehir'e nakledildi. Aile üyelerinin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Kütahya çevre yoluna büyük bir taş kütlesi düştü Kütahya çevre yoluna büyük bir taş kütlesi düştü

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Haber Merkezi