Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi, sanat yolculuğuna ünlü ressam Ahmet Özel ile devam ediyor. Galerinin 32. sergisi olan Ahmet Özel’in "Magma/Lav" Resim Sergisi, Eskişehirli sanatseverlere kapılarını açmaya hazırlanıyor. Sergide, sanatçının farklı dönemlerine ait eserleri yer alacak ve estetik bakış açısının diyalektiği gözler önüne serilecek.

Odunpazarı Belediyesi yetkilileri, birbirinden değerli sanatçıları sanatseverlerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Sanatın her dalının insanları hem kültürel hem de ruhsal anlamda zenginleştirdiğine inandıklarını ifade eden yetkililer, bu tür etkinliklerin aydınlatıcı ve düşündürücü etkisine dikkat çekti.

Ressam ve sanat yazarı Ruşen Eşref Yılmaz, Ahmet Özel’in sanatını şu sözlerle özetliyor:
"Özel hep yoldadır, kendine varmak adına içindeki yolları yürüye yürüyedir. Bu kendisini aşarak, kendinde kalan bir sanatçının eylemidir. Özel’in her dönemi öteki ve başka olmasına karşın bütünde oluşturduğu tutarlılık, sanatının ne kadar köklü ve sağlam sütunlar üzerinde durduğunun önemli göstergesidir."

Sergide Ahmet Özel’in doğa ve yaşamdan esinlenen, mutluluk, iyilik, kucaklaşma gibi unsurları işlediği eserleri de sanatseverlerle buluşacak. Sanatçının önsezi ve bilinç planlarıyla oluşturduğu dışavurumcu yapıtları, izleyiciyi derinden etkileyen ve şaşırtan bir etki bırakacak.

Kişisel gelişim ve romanlar öne çıktı: İşte en çok tercih edilenler Kişisel gelişim ve romanlar öne çıktı: İşte en çok tercih edilenler

"Magma/Lav" Resim Sergisi, 25 Eylül 2024 Çarşamba günü saat 18:00'de yapılacak açılış ile başlayacak ve 20 Kasım 2024 tarihine kadar her gün 10:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Haber Merkezi