Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İçişleri Bakan Yardımcısı Astirt İseni, Dış Politika Danışmanı Mustafa Veseli, Protokol Başkanı Halil İseni ve Üsküp Çayır Belediye Başkanı Visar Ganiu’dan oluşan heyet, Eskişehir Sanayi Odası’nı (ESO) ziyaret etti. Ziyaret, iki ülke arasında ticari ilişkilerin güçlendirilmesi ve yeni iş fırsatlarının değerlendirilmesi amacıyla gerçekleştirildi.

Odunpazarı Belediyesi'nden dev hizmet: Eskişehir'in en büyüğü! Odunpazarı Belediyesi'nden dev hizmet: Eskişehir'in en büyüğü!

ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, Başkan Yardımcısı Fatih Düş, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ERİAD) Başkanı Rüştü Şentuna ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki ticari ilişkiler ve yatırım fırsatları masaya yatırıldı.

"Eskişehirli Sanayicilerle Daha Fazla İş Yapmak İstiyoruz"

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İçişleri Bakan Yardımcısı Astirt İseni, ziyarette yaptığı konuşmada, Eskişehir’de bulunmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Eskişehirli sanayicilerle daha fazla iş birliği yapmayı ve bu iş birlikleri ile ticari hacmimizi karşılıklı olarak artırmayı hedefliyoruz” dedi. İseni, iki ülke arasında potansiyel iş fırsatlarının değerlendirilmesi için iş birliğini güçlendirmek istediklerini vurguladı.

"Eskişehir’in İhracatını Artırmak İçin Çalışıyoruz"

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ise Eskişehir sanayisinin üretim gücü ve kapasitesine dair bilgiler vererek, Kuzey Makedonya ile yapılabilecek olası iş birliklerine değindi. Kesikbaş, “Eskişehir’in ihracatını artırmak ve güçlü iş birlikleri oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Karşılıklı ticaretimizi geliştirecek projeler içinde yer almaktan mutluluk duyarız” şeklinde konuştu.

Toplantı, Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki ticaret hacmini büyütme yönünde yapılacak iş birliklerinin değerlendirilmesi ile sona erdi.

Kaynak: İHA