Eskişehir'de moto kuryeye çarptı: Kayıplara karıştı! Eskişehir'de moto kuryeye çarptı: Kayıplara karıştı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Porsuk-1 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin hayata geçirilmesine sayılı günler kaldı. Köprübaşı’ndan başlayacak projenin ilk etabında yer alan ve bir süre önce boşaltılan işyerleri etrafında gerekli tüm önlemler alındı. Proje kapsamında yer alan İş Bankası’nın merkez şubesinin taşınmasıyla birlikte, belediye tarafından çalışmanın başlatılacağı öğrenildi.

YIKIMA AZ KALDI

Büyükşehir Belediyesi tarafından modern bir projenin hayata geçirileceğini belirten Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Korahan Koyuncu, ilk etabın başlamasında sona gelindiğini söyledi. Bölgede hayata geçirilecek olan Porsuk-1 ve Porsuk-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim alanlarında yer alan parsellerin uygulama geçmişlerinin belgelendirmesine ilişkilerin tamamlandığına dikkat çeken Koyuncu “Alanlara ilişkin imar planları ve kentsel dönüşüm projeleri belediyemiz tarafından hazırlandı” dedi.

MECLİS’TE KABUL EDİLDİ

Koyuncu, “Yine bu alanlara ilişkin hazırlanan imar planları da Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylandı. Belediyemizce hazırlanan ve uygulamalarında dikkat edilecek hususları içeren Kentsel Tasarım Rehberi meclis tarafından kabul edildi. Kentsel Dönüşüm Projesinin gerekli tüm altyapı çalışmaları da tamamlandı. Bölgede kısa sürede projenin hayata geçirilmesi için çalışmaya başlanılacak” diye konuştu.
DEVAM EDİYOR
Daire Başkanı Korahan Koyuncu, ayrıca Gündoğdu Mahallesindeki Kentsel Dönüşüm Projesinde yer alan konut inşaatlarının da etaplar halinde devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi