Kumkuat yetiştiricisi kendisine gelen "kumkuat çok acı oluyor" eleştirilerine kumkuatı yanlış yediğimizi söyleyerek "kumkuat nasıl yenir" ile cevap veriyor. Kumkuatı yemeden önce elimizle biraz ezerek kabuktaki acının yoğunluğunu dağıtarak yememiz meyveyi daha güzel aromalı yapıyor. Siz de bu taktiği öğrendiğinize göre diğer kumkuat yeme tariflerine bakabilirsiniz.

Kumkuat (ya da kamkat), kabuğu ile birlikte yenilebilen küçük ve tatlı bir narenciye meyvesidir. İşte kumkuatı yemenin yolları:

Kabuğu ile Birlikte Yiyin:

Kumkuatın kabuğu ince, tatlımsı ve yenilebilir. Bu yüzden meyveyi iyice yıkadıktan sonra bütün olarak tüketebilirsiniz. İlk önce hafifçe elinizde yuvarlayarak kabuğundaki aromayı artırabilirsiniz.

Dilimleyerek Tüketin:

Meyveyi dilimleyip salatalara, tatlılara veya atıştırmalık olarak servis edebilirsiniz. Çekirdeklerini isterseniz çıkarabilirsiniz.

Şeker veya Bal ile:

Kumkuatın kendine has ekşimsi tadını dengelemek için üzerine biraz bal veya toz şeker serpebilirsiniz.

Reçel veya Marmelat Yapın:

Kumkuatlar, reçel ve marmelat yapımında sıklıkla kullanılır. Hem kabuğu hem de iç kısmı pişirilerek tatlı ve lezzetli bir sonuç elde edilir.

Samsun'da bugün hava durumu (20 Ocak 2025 Pazartesi) Samsun'da bugün hava durumu (20 Ocak 2025 Pazartesi)

Sıcak İçeceklerde:

Çay veya sıcak sulara ince dilimler halinde ekleyerek hem aromatik bir içecek hazırlayabilir hem de C vitamini alabilirsiniz.

Tatlı ve Yemeklerde Kullanım:

Kumkuat, kek, kurabiye, dondurma ve diğer tatlılara lezzet katmak için kullanılabilir. Ayrıca bazı et yemeklerinde sos olarak da tercih edilir.

Muhabir: Mert Ergenç