Bazı bölgelerde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yağış Beklenen Bölgeler

Marmara'nın kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile İstanbul, Ankara, Bitlis, Muş, Bingöl, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz (Giresun hariç), Amasya, Tokat, Çorum, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Sakarya ve Kocaeli'de yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Düzce, Karabük ve Artvin'in kıyı kesimlerinde ise yağışların yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Yulaf ezmesi nasıl yenir? İşte yulaf ezmesi ile pratik tarifler! Yulaf ezmesi nasıl yenir? İşte yulaf ezmesi ile pratik tarifler!

Rüzgâr ve Fırtına Uyarı

Marmara’nın kuzeydoğusu ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgârlar esmesi bekleniyor. Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda ise güney ve güneybatı yönlerinden esen rüzgârlar yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Toz Taşınımı Uyarısı

Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı beklendiği için bu bölgelerde dikkatli olunması gerekiyor.

Hava Sıcaklığı Düşüyor

İç kesimlerde hava sıcaklıklarında hissedilir derecede (8 ila 14 derece) azalma olacağı öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise önemli bir sıcaklık değişikliği beklenmiyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Batı ve Doğu Karadeniz, Amasya, Tokat, Çorum, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Sakarya ve Kocaeli'de beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle su baskını, ani sel gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Marmara’nın kuzeydoğusu, Güney Ege kıyıları ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli rüzgâr bekleniyor. Özellikle bu bölgelerde çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz koşullara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Bölgelerimizde Hava Durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Kocaeli ve Sakarya'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.
İstanbul: 20°C, parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı
Kocaeli: 20°C, parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli yağışlı

Ege: Parçalı ve az bulutlu, rüzgârın kuzey kesimlerinde kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli esmesi bekleniyor.
İzmir: 24°C, az bulutlu
Muğla: 24°C, az bulutlu

Akdeniz: Parçalı bulutlu, Doğu Akdeniz'in sağanak yağışlı olması bekleniyor.
Antalya: 29°C, parçalı ve az bulutlu
Adana: 28°C, öğle saatlerinde sağanak yağışlı

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimlerinde sağanak yağışlı olacak.
Ankara: 14°C, parçalı bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak yağışlı
Konya: 18°C, parçalı bulutlu

Batı Karadeniz: Bölge genelinde sağanak yağış bekleniyor. Kıyı kesimlerde yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.
Zonguldak: 15°C, kuvvetli sağanak yağışlı
Düzce: 16°C, şiddetli sağanak yağışlı

Doğu Anadolu: Parçalı bulutlu, kuzey ve batı kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Rüzgârın güney ve güneybatıdan kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.
Erzurum: 19°C, aralıklı sağanak yağışlı
Malatya: 20°C, aralıklı sağanak yağışlı

Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu, bu gece saatlerinde Diyarbakır çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor.
Diyarbakır: 29°C, öğle ve akşam saatlerinde sağanak yağışlı
Gaziantep: 27°C, sabah saatlerinde sağanak yağışlı

Denizlerde Fırtına Bekleniyor

Batı Karadeniz'de kuvvetli fırtına, Güney Ege ve Batı Akdeniz'de ise fırtına bekleniyor. Karadeniz ve Akdeniz'de şiddetli yağış nedeniyle görüş mesafesinde azalma öngörülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi