Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi Metin Özöğüt Yaşam Merkezi, yaşlı vatandaşlarına sadece bir yaşam alanı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda onların sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımını teşvik ediyor. Merkez sakinleri, haftada iki gün katıldıkları resim atölyesinde ortaya çıkardıkları eserlerini sergiyle taçlandırdı.

Açılışta Coşkulu Katılım

Eskişehir'de polis dolandırıcılığa ve hırsızlığa karşı uyardı Eskişehir'de polis dolandırıcılığa ve hırsızlığa karşı uyardı

Serginin açılış törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer, merkez sakinleri ve sanatseverler katıldı. Başkan Ataç, açılış konuşmasında sanatın ve kültürün yaşlanmaya olumlu katkı sağladığını vurgulayarak, “Sizleri burada görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Ellerinizle yarattığınız resimler beni gerçekten çok mutlu etti. Hepinizin emeğine sağlık. Merkezimizdeki tüm çalışmalarımızda, sakinlerimizin sosyal yaşamlarını zenginleştirerek, onları kültür ve sanata yönlendirmeyi hedefliyoruz. Kültür ve sanat, sağlıklı yaşlanmanın anahtarıdır. Bu yolculukta hep birlikte ilerleyelim” dedi.

Başkan Ataç, ardından sergide yer alan merkez sakinlerine teşekkür belgelerini takdim etti.

55 Eser Sanatseverlerle Buluştu

4. kez düzenlenen karma resim sergisinde, 10 merkez sakininin hazırladığı toplam 55 eser sergilendi. Sergi, 7 Ekim Pazartesi gününe kadar Atila Özer Karikatürlü Ev’de sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. Merkez sakinleri, sanat aracılığıyla kendilerini ifade etmenin mutluluğunu yaşarken, sergi de kültürel anlamda önemli bir buluşma noktasına dönüştü.

Kaynak: HABER MERKEZİ