Bildiride, Türkiye'nin Lübnan'a tam destek verdiği ve birçok ulusal ve uluslararası konunun ele alındığı vurgulandı.

Terörle Mücadelede Kararlılık Vurgusu

MGK bildirisinde, Türkiye'nin millî birlik ve beraberliğine yönelik tehdit oluşturan terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonların başarıyla devam ettiği belirtildi. Özellikle PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik yurt içi ve yurt dışı operasyonların kararlılıkla sürdürüldüğü, ulusal güvenliği tehdit eden her türlü girişime karşı taviz verilmeyeceği ifade edildi.

Suriye'deki Durum ve Türkiye'nin Tutumu

Bildiride, Suriye topraklarında yuvalanan terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesine yönelik faaliyetlerin aralıksız sürdürüleceği ve bu konuda Türkiye'nin kararlılığının tam olduğu belirtildi. Ayrıca, Suriye’deki ihtilafın bölge ve Suriye halkının menfaatleri doğrultusunda çözülmesi gerektiği ve bu amaçla gayretlerin artırılacağı vurgulandı.

Irak'la Terörle Mücadelede İş Birliği

Irak'la terörle mücadelede iş birliği konusundaki kararlılık MGK bildirisinde özel bir yer buldu. PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütleriyle mücadelede Irak ile iş birliğinin daha da güçlendirileceği belirtilerek, Irak halkının güvenliği, huzuru ve refahına Türkiye’nin verdiği önem vurgulandı.

Filistin'e Destek, İsrail'in Saldırılarına Kınama

MGK bildirisinde Filistin halkının yaşadığı zor duruma dikkat çekildi. Türkiye'nin, Filistin'de kalıcı bir ateşkesin sağlanması için kararlı çabalarını sürdüreceği, bu süreçte uluslararası toplumun da daha fazla çaba göstermesi gerektiği ifade edildi. İsrail’in Filistin toprakları dışında da çatışmaları yaymaya çalıştığı belirtilerek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere ilgili aktörlere harekete geçme çağrısında bulunuldu. Ayrıca Türkiye'nin, Lübnan halkının ve hükümetinin yanında olmaya devam edeceği vurgulandı.

Oruç Reis petrol ve doğalgaz aramak için yola çıkıyor Oruç Reis petrol ve doğalgaz aramak için yola çıkıyor

Akdeniz ve Ege'de Barış ve İş Birliği Çağrısı

Bildiride, Türkiye'nin Akdeniz ve Ege Denizi'nde kalıcı barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik samimi yaklaşımının altı çizildi. Türkiye'nin iş birliği zeminlerinin geliştirilmesi yönündeki çabalarının suistimal edilmesine izin vermeyeceği, bu süreçte aklıselimle hareket edilmesinin en doğru tercih olduğu vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi