Bu durumdan en çok esnaf yararlandı. Forma satışlarının artmasıyla birlikte, spor malzemeleri satan mağazalarda yoğunluk yaşandı. Spor malzemeleri satan esnaf Fatih Efe Kocabıçak, forma satışlarının Euro 2024 ile birlikte büyük bir artış yaşadığını söyledi. Özellikle Hollanda maçında stoktaki tüm formaların satıldığını ve büyük bedenlerde ürün kalmadığını belirten Kocabıçak, "Cumartesi günü oynanan Türkiye - Hollanda maçında 150-200 civarında forma satıldı" dedi.

Eskişehir'de göze hitap eden görüntü ilgi topladı Eskişehir'de göze hitap eden görüntü ilgi topladı

BİR MAÇTA 50 FORMA SATILDI!

Orijinal formaların TFF tarafından belirlenen fiyatının 3900 TL ile 2700 TL arasında olduğunu söyleyen Kocabıçak, replika formaların ise daha uygun fiyatlarda satıldığını belirtti. Kocabıçak, "maç günü bir kişinin 50 tane forma aldığını da gördük. Sormadık ama formaları muhtemelen çalışanları için aldı" ifadelerini kullandı.

FORMA ÇILGINLIĞI YAŞANIYOR!

Euro 2024'ün başlangıcından bu yana 600-700 civarında forma satıldığını belirten Kocabıçak, bu yıl forma satışlarında rekor kırdıklarını söyledi. Kocabıçak, "Türkiye olsun, başka formalar olsun. 2024'te bir forma çılgınlığı var" dedi.

GENÇ YAŞLI HERKES FORMA ALDI!

Cumartesi oynanan maçta genç yaşlı, kız erkek herkes forma aldığını ve 150-200 forma satıldığını ifade eden Kocabıçak, grup maçlarından bu yana orijinal formadan 50-60 civarında satıldığını da söyledi.

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Emrah KÖSE