Van'da Gevdan Aşireti’nin önde gelen isimlerinden Şehmuz Işık’ın oğlu Ömer Işık ile Mizgin Işık’ın düğünü, büyük bir coşku ve ihtişam içinde gerçekleşti. Yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı düğün töreninde, geline 2 kilo altın, damada ise 15 milyon TL değerinde takı takıldı. Tören, 2 ton etli yemeğin dağıtıldığı, aşiret liderleri, kanaat önderleri, STK başkanları ve iş adamlarının katıldığı büyük bir etkinlik haline geldi.

Düğün töreninde, yaklaşık 4 saat süren takı töreninin ardından paralar bavullara konularak taşındı. Sosyal medya ve televizyonlarda sıkça yer alan Tıvorlu İsmail’in de katıldığı düğünde, yüzlerce kişi halay çekerek eğlencenin tadını çıkardı.

Özdemir Bayraktar'dan 5 bin gence burs desteği Özdemir Bayraktar'dan 5 bin gence burs desteği

Düğün sonrasında açıklamada bulunan iş adamı ve toy büyüğü Veysel Ürüm, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederken, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Damatın babası Şehmuz Işık ise paranın öneminin ikinci planda olduğunu belirterek, toplandığı paraların aşiretler arasındaki yardımlaşma ve dayanışma örneği olduğunu ifade etti. Damadın abisi Cigerhun Işık ise, düğüne katılan tüm dostlara teşekkür ederek, 2 ton et kesildiklerini ve düğün için büyük bir hazırlık yapıldığını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ