Eskişehir'de kasetler yeniden revaçta Eskişehir'de kasetler yeniden revaçta

Odunpazarı Belediyesi, bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. 75. Yıl Mahallesi’nde yapılan fidan dikim etkinliğiyle Sevgi Ormanı oluşturuldu.

Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, Eskişehirli sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü. Bu etkinliklerin ardından, 75. Yıl Mahallesi Vali Naim Cömertoğlu Sokak ile Vali Münir Raif Güney Sokak kesişiminde bulunan 2 bin 400 metrekarelik alana Sevgi Ormanı kuruldu.

Etkinlikte, Odunpazarı Belediyesi Başkan Vekili Cahide Tetik, sanatçılar ve çok sayıda Eskişehirli yer aldı. Başkan Kurt’un selamlarını ileten Tetik, doğanın korunması ve geleceğe yeşil bir dünya bırakılması için bu etkinliğin gerçekleştirildiğini belirtti. Tetik, "Her yıl festivalimizde oluşturduğumuz ormanlar, sadece çevremize değil, geleceğimize de birer yatırım. Bu yıl oluşturduğumuz ormanın adı 'Sevgi Ormanı'. Burada dikilen her bir fidan, sevgi ve umutla büyüyecek" dedi.

Konuşmaların ardından, katılımcılar ellerine kürek alarak fidanları toprağa dikti ve can suyu verdi. Etkinlik, doğa ve sanatın birleştiği anlamlı bir anıya dönüştü.

Kaynak: HABER MERKEZİ