Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2 Temmuz 2024 Cuma günü saat 23.59'a son bulacak olan tercih süresini uzatmıştı. YKS tercihleri bugün gece saat 23.59 itibari ile son bulacak.  

İkamet bilgisi 6 Şubat depremlerinden etkilenen iller dışında olmakla birlikte, bu illerde öğrenim gören üniversite adaylarının depremzede kontenjanından yararlanabilmesi için süre uzatıldı.

Adaylar İçin 24 Tercih Hakkı

Toplamda 24 tercih hakkı bulunan adaylar, tercih işlemlerini ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu doğrultusunda yapıyor.

Eskişehir'de evin duvarlarına yazılan yazı tepki çekti Eskişehir'de evin duvarlarına yazılan yazı tepki çekti

Yükseköğretim kurumları için bu yıl toplam 1 milyon 58 bin 345 kontenjan ayrıldı. Bazı programlarda aranan başarı şartları ise bu yıl da devam ediyor.

Tıp programlarına yerleşmek isteyen adayların sayısal puan türünde en düşük 50 bininci, hukuk programlarına yerleşmek isteyenlerin ise eşit ağırlık puan türünde en düşük 125 bininci olmaları gerekiyor. Öğretmenlik programlarına yerleşmek isteyen adaylar ise ilgili puan türünde en düşük 300 bininci olma şartını sağlamalı.

Kaynak: TRT Haber