Narkoçelik-43 Operasyonu: 53 ilde dev uyuşturucu baskını Narkoçelik-43 Operasyonu: 53 ilde dev uyuşturucu baskını

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye Yüzyılı'nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu Toplantısı’na katıldı. MÜSİAD’ın etkinliklerine destek vermeye özen gösterdiğini belirten Gürcan, salgının ardından yaşanan küresel durgunluğun Türkiye ekonomisini de etkilediğini ancak buna rağmen üretim, istihdam ve ihracat alanında önemli adımlar atıldığını vurguladı.

Son 16 çeyrektir sürekli büyüme kaydeden Türkiye, 2023 yılında yüzde 5,1 oranında bir büyüme gerçekleştirdi. Otomotiv ana sanayi ihracatının bu yıl 19,4 milyar dolara ulaştığını hatırlatan Gürcan, yan sanayi ile birlikte toplam ihracatın 35 milyar doları aştığını aktardı. 2024 yılının ilk dokuz ayında otomotiv sektöründeki büyüme oranı ise yüzde 5,3 olarak kaydedildi ve bu dönem 26,9 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleşti.

Ayrıca, Gürcan, ilan platformları için kimlik ve yetki doğrulama yükümlülüklerinin getirildiğini açıkladı. Bu sistemle birlikte, konut ve otomobil ilanlarının yalnızca onaylı kişiler tarafından verilebileceği belirtildi. Yılın başında tamamen yürürlüğe girmesi beklenen bu uygulama, piyasalarda adil ve rekabetçi bir yapı oluşturmayı hedefliyor.

Toplantıya, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MÜSİAD Genel Başkan Vekili Ahmet Doğan Alperen ve MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı’nın da bulunduğu birçok davetli katıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ