Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi ziyaret eden Özel seçim başarısından dolayı kendisini kutladı.

Özel, “Yılmaz Büyükerşen hocamızın Eğitim, Eşgüdüm ve Denetim Komisyonu’ndaki koordinatörlüğünü çok önemsiyoruz. Hocamızın ardından genç bir Cumhuriyet kadınını görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kadınların daha çok yönetim kademelerinde yer almasını istiyoruz. Aydın artık yalnız değil. Eskişehir’de İç Anadolu’ya doğru, Tekirdağ ile Trakya’ya doğru kadın Büyükşehir Belediye Başkanlarımız iki önemli adım daha attınız. Ümit ediyoruz gelecekte 30 büyükşehir belediyesine 15 kadın aday gösterelim. Kazandıklarımızın yarısı kadın belediye başkanları olsun.” dedi.

 ÖNÜMÜZÜ AÇTINIZ

Yapılan ziyaretten dolayı teşekkür eden Başkan Ayşe Ünlüce, “Kırsal ilçelerde de çok önemli bir başarı elde ettik ve biz ilk defa mecliste böyle bir çoğunluk görüyoruz. Şu anda Demokratik Sol Parti ile beraber 31’e 13 gibi bir rakamla karşı karşıyayız. Genel merkezimin özellikle kadınları ve genç adayları destekleyen politikasından dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Önümüzü başta Yılmaz Hocamız sonra da siz açtınız ve gerçekten tüm Türkiye genelinde kadınlar ve gençler çok önemli görevler üstlendik, sizlerin sayesinde. Bende gönülden teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


ÖZEL'DEN BAŞKAN KURT'A ZİYARET

CHP Lider Özgür Özel, ziyaretlerine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile devam etti. 

Ziyarette konuşan Başkan Kazım Kurt, "Kadromuzu gençleştirdik, 25 belediye meclis üyemizin 15'i 40 yaşın altında. Biz de genelde bütün çalışanlarımız sendikalı ve örgütlü. Belediye meclisi salonumuzda sendikaların, kent konseyinin ve CHP'nin birer özel koltuğu var. Sadece onların başkanları oturuyor hem meclis toplantısında da ciddi manada siyaset yapıyoruz ve onları konuşturmaya çalışıyoruz. Komisyonlarda komisyon başkanlarımız ilgili sivil toplum örgütlerinin görüşlerini mutlaka alıyor ve çalışmaları o doğrultuda gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı. 

CHP Genel Başkanı Özel Eskişehir ile gurur duyduğunu söyleyerek şöyle devam etti: ''Milletvekillerimizin, örgütümüzün, belediye başkanlarımızın birbiri ile olan uyumu ve dayanışması bize başarı getiriyor. CHP’nin Eskişehir’deki başarısı kendini tekrar etmenin ötesinde her seferinde kendini aşan sonuçlar doğuruyor” dedi. Sosyal demokrat belediyeciliğin Eskişehir halkı tarafından ödüllendirildiğini söyleyen Özel, “Eskişehir nüfusunun yüzde 96’sının CHP tarafından yönetiliyor olması hepimiz açısından çok büyük bir onur. Burada belediye başkanlarımızın yönetim anlayışının çok büyük bir önemi var. Meslek örgütlerine, sendikalara alan açan, onların sözünü dinleyen, eleştiriden korkmayan ve ortak katılımcı bir anlayışla kenti yöneten sosyal demokrat anlayış Eskişehir halkı tarafından ödüllendirildi”  


CHP'YE ÖRNEK OLUYORSUNUZ

CHP Lider Özgür Özel, günün son ziyaretini ise Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a yaptı. 

Seyyar balon satıcısı başına gelen talihsiz olayla ilgili konuştu Seyyar balon satıcısı başına gelen talihsiz olayla ilgili konuştu

Başkan Ataç, “Tepebaşı Belediyesi yaklaşık 400 bin nüfuslu bir ilçe. 1999 yılında Yılmaz Hoca’yla birlikte ilk seçildiğimizde Tepebaşı mütevazı bir kasabaydı. Bir spor sahası, marketi dahi yoktu.  10 büyük mahallesinin altyapı ve üstyapısı yoktu. Öyle bir belediyeyi teslim aldık ama Eskişehir’in tarihinde 40 yıl sağcı belediye başkanları ile yönetildiler.  1999’dan sonra Eskişehir’in kaderi değişti ve Yılmaz Hoca’yla birlikte çok yoğun işler yapıldı. Tepebaşı bugün Türkiye’nin parmakla gösterdiği, Atatürk’ümüzün hedef gösterdiği çağdaş bir ilçe haline geldi” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel  ise şunları söyledi:  “1999’dan beri sosyal demokrat anlayışla yönetilen, benim çok yakından takip ettiğim bir belediye. Kadınlar ve erkeklerin birlikte yaşadığı bir kent olması önemli. CHP 12 Eylül 1980’deki darbeden sonra solun, sendikaların, siyasi partilerin üzerinden tank paletleri geçtikten sonra maalesef siyaset kalesinin başarı kapısını bir türlü açamıyorduk.  Anahtarları bulduk. 1’inci kilidi gençler, 2’nci kilidi kadınlar, 3’üncü kilidi de bilim ve çağdaş bir yönetim anlayışı açtı. Siz 1999’dan beri bunu yapan bir anlayışla CHP’li belediyelere örnek oluyorsunuz"

Kaynak: Haber Merkezi