Esnaf, kaymaklı pilava olan talebin her geçen gün arttığını belirterek, “Ramazan ayında özellikle iftarda hafif ama doyurucu yemekler tercih ediliyor. Kaymaklı pilav da hem besleyici hem de lezzetli olduğu için vatandaşlar tarafından sıkça tercih ediliyor” dedi. Bazı vatandaşlar fiyatı uygun bulurken, bazıları ise fiyatların yüksek olduğunu dile getirerek, “Eskiden bu tür lezzetleri daha uygun fiyata yiyebiliyorduk, şimdi fiyatlar her geçen gün artıyor” şeklinde tepki gösterdi. Eskişehir’deki bazı lokantalar ve çarşı esnafı, kaymaklı pilavı menülerine ekleyerek Ramazan ayına özel satışlarını artırmayı hedefliyor. Esnaf, özellikle iftar saatinde yoğun sipariş aldıklarını belirterek, kaymaklı pilavın Ramazan boyunca ilgi görmeye devam edeceğini söyledi.