Taşbaşı Kırmızı Salon’da gerçekleşen basın toplantısında Köse, “SGK 2019’a kadar kar elde ediyordu da muhalefet belediyeleri aldıktan sonra mı zarar etmeye başladı? Milyarlarca lira borç birikinceye kadar acaba neredeydiniz?” diye konuştu.

“Asgari ücretli ezilebildiği kadar ezilsin”

Köse, “Emekli, asgari ücretli, memur, esnaf, sanayici, herkes önümüzdeki günlerin belirsiz olmasından dolayı endişeli ve önüne bakamamaktan dolayı muzdarip. Asgari ücretliye “zam yok” denildi. Memur ve emeklilere de birkaç lira zam yapıldı. Memura, “seçim öncesi çok verdik idare etsin” deniliyor. Çok şükür enflasyonun altında ezilmedik.” ifadelerini kullandı.

“Sanki bundan önce belediyelerin borcu yoktu”

Köse, vatandaşın bu söylemlere itibar etmediğini söylerek sözlerine şöyle devam etti: “Söz emeklilerden açılmışken ortaya durduk yere atılan SGK borçları meselesi var. Bir gündem saptırma gayreti. Sanki bundan önce belediyelerin borcu yoktu da birden milyarlarca lira borç ortaya çıktı. Emekliye zam verememelerinin sebebi de ortaya çıktı. “Getirin bana Mazlum’u” repliği gibi SGK’nın batma sebebi de muhalefet oldu. Ne oldu da birden muhalefet partilerinin belediyelerini suçlamaya kalkıştınız? Vatandaş artık bu ucuz söylemlere itibar etmiyor. Merak ediyoruz bu borçlar belediyelerde birikinceye kadar neredeydiniz? Hiç mi sormadınız?”

"Milyonlarca insan hayatta kalma mücadelesi veriyor!" "Milyonlarca insan hayatta kalma mücadelesi veriyor!"

Kaynak: Anadolu Gazetesi - M. Anıl Aksoy