Saadet Partisi haftalık pazar toplantısında konuşan Odunpazarı İlçe Başkan Yardımcısı Yasin Kol, “Eskişehir’in verimli arazileri ve kıymetli toprağının olduğu, yere maden ocağı açmak, sadece Eskişehir’e değil tüm ülkemize ve gelecek nesillerimize zarar vermek demektir. Bu yanlıştan acilen geri dönülmesi ve bu konunun bir daha açılmamak üzere kapatılması gerekmektedir” dedi.

Eskişehir'deki okullarda sanat ve spor etkinlikleri yetersiz kalıyor Eskişehir'deki okullarda sanat ve spor etkinlikleri yetersiz kalıyor

Saadet Partisi haftalık pazar toplantısı İl Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Odunpazarı İlçe Başkan Yardımcısı Yasin Kol, ilk olarak Ankara - Eskişehir yolunda meydana gelen, 9 kişinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin de yaralandığı otobüs kazası ile ilgili konuştu. Kol, denetimlerin yeterli olup olmadığını sorarak, “Toplu taşıma araçlarındaki denetimlerin yetkililer tarafından daha dikkatli ve yoğun yapılması, bu tür acıların bir daha yaşanmaması için büyük önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı. Alpagut-Atalan Altın-Gümüş Maden Ocağı ve Zenginleştirme Tesisi projesine neredeyse tüm Eskişehirlilerin karşı çıktığının altını çizen Kol, “Doğası, bitki çeşitliliği, verimliliği ve ortasından geçen nehri ile ülkemizin en nadide bölgelerinden bir tanesine maden ocağı açmak, sadece Eskişehir’e değil tüm ülkemize ve gelecek nesillerimize zarar vermek demektir. Bu yanlıştan acilen geri dönülmesi ve bu konunun bir daha açılmamak üzere kapatılması gerekmektedir” şeklinde konuştu. Konuşmasının son bölümünde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına değinen Kol, “Siyonist zihniyet dün bir kez daha yüzlerce masum insanın sığındığı binada, sabah namazını kılan insanların üzerine bomba atarak yüzden fazla kardeşimizi şehit etti. Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu soykırımın hesabını sormayan, somut hiçbir adım atmayan ve alkışlayan kim varsa bu vahşete ortaktır. Bu soykırımın hesabı elbet bir gün sorulacak. O gün gelene kadar gerekirse canımızı ortaya koyarak siyonizme karşı duracağız. ‘Nehirden denize özgür Filistin’ söyleminden asla vazgeçmeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Anadolu Gazetesi - M. Anıl Aksoy