Samsun'da jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen bir uyuşturucu operasyonu sonucunda, 20 yaşındaki B.Y.K. tutuklandı. Olay, Atakum ilçesinde uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin ticaretini önlemek amacıyla yapılan araştırmalarla başladı. Jandarma, F.E.Y. (32), M.A.Y. (23), A.H. (51) ve U.H. (29) isimli şahısların uyuşturucu ticareti yaptığını belirleyince harekete geçti.

Kaybolan engelli şahıs jandarma ekiplerince bulundu Kaybolan engelli şahıs jandarma ekiplerince bulundu

Samsun İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Atakum İlçe Jandarma Komutanlığı, bu kişilerin evlerine baskın düzenledi. Narkotik dedektör köpeği Tahra'nın da katıldığı operasyonda, evlerin çeşitli yerlerine gizlenmiş uyuşturucu maddeler bulundu. Yapılan aramalarda toplamda 8 kilo 571 gram kubar esrar, 4 adet sentetik ecza hapı, 6 kök kenevir bitkisi, bir hassas terazi, ruhsatsız bir tabanca ve 350 adet fişek ele geçirildi.

Olayla bağlantılı olarak F.E.Y., M.A.Y., A.H., U.H. ve B.Y.K. gözaltına alındı. Dört kişi ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, B.Y.K. "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemede ifade veren genç, tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ