İYİ Parti İl Başkanı Serdar UlucanKayseri’de çocuk istismarı sonucu başlayan göçmen karşıtı olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı. Ulucan, “’Sığınmacıları göndermeyelim, topluma entegre edelim’ diyen AKP zihniyetini reddediyoruz. Entegrasyon batılı emperyalistler tarafından işbirlikçi AKP iktidarına dayatılan bir ihanet politikasıdır” dedi.

Türkiye’de desteklenmeye değer görülen ilk "Sesar Engage 2 Projesi" Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden geldi Türkiye’de desteklenmeye değer görülen ilk "Sesar Engage 2 Projesi" Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden geldi

Kayseri’de Suriye uyruklu olduğu açıklanan bir kişinin küçük yaştaki kız çocuğunu istismar ettiği iddiasının ardından pazar gecesi başlayan olaylar farklı kentlere de sıçradı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde bazı illerde Suriyelilere yönelik eylemlerde 474 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Konu ile ilgili partisinin İl Başkanlığı’nda açıklamalarda bulunan İYİ Parti İl Başkanı Serdar Ulucan, yaşananların tesadüf olmadığını söyledi. Ulucan, “Sayıları 13 milyonu bulan sığınmacılar, Türk Devletinin ve Türk Milletinin en önemli beka sorunu olmuştur. Emperyalist ülkelerin ‘Türkiye’yi Türksüzleştirme Planı’nın bir parçası olan bu sığınmacı politikası, ülkemizi hızla uçurumun kenarına sürüklemektedir. Artık ülkemizin sessizce işgal edildiğini söylemiyoruz. Çünkü mesele topyekûn bir yıkıma dönüşmek üzeredir” dedi.

GERÇEKLER ARTIK GİZLENEMEZ

Türkiye’nin AK Parti iktidarının politikaları yüzünden sığınmacı deposu haline geldiğini belirten Ulucan, “Bu sığınmacılar Türk Milleti’nin vergileriyle bedavaya sağlık hizmeti almakta, işsizliğin artmasına neden olmakta, gıda ve kira fiyatlarının yükselmesine neden olmaktadır. Sığınmacıların arasına ne kadar terörist sızdığını biliyor musunuz? Sığınmacıların arasında ne kadar uyuşturucu çetesi olduğunu biliyor musunuz? Son örnekte de görüldüğü gibi küçük çocuklara tacizde bulunan kaç sapık olduğunu biliyor musunuz? Dolayısıyla ‘Sığınmacıları göndermeyelim, topluma entegre edelim’ diyen AKP zihniyetini reddediyoruz. Entegrasyon batılı emperyalistler tarafından işbirlikçi AKP iktidarına dayatılan bir ihanet politikasıdır. Türkler kendi ülkelerinde azınlık olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. AKP iktidarı bu sorunları görüp çözecek yerde, yayın yasağı getirip milletin gerçekleri bilmesini engellemeye çalışmaktadır. Ancak gerçekler artık gizlenemez durumda. Son olarak AKP’nin oy deposu olan Kayseri sokakları, ‘Erdoğan istifa’ sesleriyle çınladı” dedi. Ulucan ayrıca CHP’li belediyelerin de Bolu ve Afyonkarahisar Belediyelerini örnek almaları gerektiğini söyledi.

Kaynak: Anadolu Gazetesi - M. Anıl Aksoy