Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, Sivrihisar Devlet Hastanesi'nde yapılan yeni hizmet binası inşaatı ve hastanenin rol grubunun yükseltilmesi ile ilgili önemli gelişmeleri paylaştı. Müdürlüğe bağlı hastanenin, 2.813 m2 kapalı alana sahip ve 40 yatak kapasiteli modern bir hizmet binası inşa ediliyor. Bu yeni bina, kısa süre içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Eskişehir'de kayboldu, sır perdesi aralanamadı! Eskişehir'de kayboldu, sır perdesi aralanamadı!

ÖNEMLİ GELİŞME YAŞANDI

Sağlık Bakanlığı'nın destek ve onayıyla Sivrihisar Devlet Hastanesi, D rol grubundan C rol grubuna yükseltilirken, bu  önemli gelişme, ilçe sakinlerinin sağlık hizmetlerine daha kolay erişim sağlamasının yanı sıra, hastanede sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılmasına da katkıda bulunacak.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, tarafından yapılan açıklamada, yeni hizmet binasının tamamlanmasıyla birlikte hastanenin sağlık insan gücü ve modern tıbbi donanımının artırılacağını vurguladı. Bu sayede, Sivrihisarlı vatandaşların daha modern şartlarda sağlık hizmeti alabileceğini belirtti. Sivrihisar ve çevresindeki vatandaşların sağlık ihtiyaçları daha etkin bir şekilde karşılanacak ve başka şehirlere sevk edilme ihtiyacı azalacak.

Kaynak: BÜLTEN