TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve beraberindeki heyet, Alexander Bahçesi'nde bulunan Meçhul Asker Anıtı'na çelenk koymak üzere Moskova'ya ulaştı. Heyeti, Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Rusya-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Murat Hapsirokov karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kırım Zirvesi’ne video mesaj Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kırım Zirvesi’ne video mesaj

Kurtulmuş’tan Anlamlı Çelenk Bırakma Töreni

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kremlin duvarı önünde yer alan Meçhul Asker Anıtı'na üzerinde "TBMM Başkanı" yazılı kırmızı beyaz çiçeklerden oluşan bir çelenk bıraktı. Kurtulmuş'a, TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, Türkiye-Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, MHP Samsun Milletvekili İlyas Topsakal, TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun ve Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç eşlik etti.

Moskova Kremlin Müzesi Ziyareti

Çelenk töreninin ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve beraberindeki parlamento heyeti, Moskova Kremlin Müzesi ve Devlet Tarih ve Kültür Müzesi'ni ziyaret ederek Rusya'nın tarihi ve kültürel mirasını yakından inceledi.

Kaynak: Haber Merkezi