Emek ve Demokrasi Platformu tarafından 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşte konuşan Ayşegül Yüksel, “Toplum bilerek ve isteyerek bölünmeye, kutuplaştırılmaya çalışılmaktadır” dedi.

Eskişehir'de göze hitap eden görüntü ilgi topladı Eskişehir'de göze hitap eden görüntü ilgi topladı

Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla İsmet İnönü Caddesi Ulus Anırtı önünde bir araya geldi. Platform temsilci ve üyeleri Ali İsmail Korkmaz anıtı önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Burada platform adına konuşan Ayşegül Yüksel, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun 10 Aralık 1948 oturumunda kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin kabulünden bu yana 75 yıl geçtiğini hatırlattı. Yüksel “Ülkemizde insan hakları ihlalleri o kadar yoğun yaşanmaktadır ki artık sayılar, karşılaştırmalar, istatistikler anlamını yitirmiştir. İnsan hakları faili kurum, makam ve kişiler son derece pervasız davranabiliyorlar” diye konuştu.

ESKİŞEHİR’DE DE GEÇERLİ

Yüksel “Ülkeyi yönetenler uygulamaları ve sözleriyle insan haklarına ve insan hakları savunucularına meydan okumaya; korku salmaya devam etmektedir. Toplumsal muhalefet dinamiklerine karşı yok etme, bastırma, cezalandırma politikaları en sert şekilde uygulanmaktadır. İnsan hakları Türkiye görünümü, Eskişehir özelinde de geçerlidir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ALİ NAKİ ERDOĞAN