Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan Orta Vadeli Program'ın (OVP) 5 Eylül 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlatarak, tarımda verimliliğin ve üretimin artırılacak olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Tarım ve Ekonomi Üzerindeki Olumlu Etkiler

Çelik, 2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'ın ülke ekonomisi ve tarımı açısından olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. Tarımın gelişimiyle birlikte genel kalkınmaya önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

Üretime Katkı Sağlayacak Politikalara Odaklanma

Yeni programın, tarımda verimliliği ve üretimi artırmaya yönelik politikaları uygulamaya odaklandığını belirten Çelik, "Üretmekten başka çaremiz yok. Dolayısıyla tarımsal üretime katkı sağlayacak uygulamaların bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz," dedi. Orta Vadeli Program’da yer alan planlı ve sözleşmeli üretimin hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Dolar yükselmeye devam ediyor! Dolar yükselmeye devam ediyor!

Atılacak Adımlar ve Desteklemenin Önemi

Çelik, tarımsal üretimde verim artışı, işlenmeyen arazilerin üretime kazandırılması ve sulanabilir alanların genişletilmesi gibi hedefleri desteklediklerini vurguladı. Ayrıca, Organize Tarım Bölgeleri'nin sayısının artırılması, lojistik maliyetlerin azaltılması ve kent tarımının desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Gençler ve kadınlar için destek programlarının artırılması gerektiğinin de altını çizdi.

Teşekkür ve Destek Sözü

Çelik, açıklanan Orta Vadeli Programın ülke için hayırlı olmasını dileyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer yetkililere teşekkür etti. Küçükbaş hayvancılık sektörü olarak programın başarısı için her türlü katkıyı vermeye devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi