Eskişehirspor yönetimi kaynak arıyor Eskişehirspor yönetimi kaynak arıyor

1976 doğumlu olan Pars, basketbol kariyerine Bosna Hersek’te başlamış ve Türkiye'de önemli takımlarda forma giymişti.

Pars, Kalesija’daki Evinde Ölü Bulundu

Kalesija Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Asım Pars’ın cansız bedeni evinde sağlık ekipleri tarafından bulundu. Yapılan incelemelerin ardından Pars’ın ölüm haberi doğrulandı.

Kariyerine Bosna Hersek’te Başladı

Asım Pars, basketbol kariyerine 1992 yılında Bosna Hersek’in Sloboda takımında başladı. 1992-1995 yılları arasında yaşanan savaş sonrası Türkiye’ye yerleşen Pars, burada basketbol kariyerine devam etti.

Türkiye’nin Önde Gelen Takımlarında Oynadı

Türkiye’de Galatasaray, Tuborg Pilsener, Ülkerspor, TOFAŞ, Fenerbahçe, Efes Pilsen, Pınar Karşıyaka, Türk Telekom, Mersin Büyükşehir Belediye ve Erdemirspor gibi önemli kulüplerde forma giydi.

Milli Takımda Önemli Bir İsimdi

Asım Pars, 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan Türk Milli Takımı’nda da yer aldı. Türk basketboluna önemli katkılarda bulunan Pars’ın ani vefatı, basketbol camiasında derin üzüntü yarattı.

Tuzla Kantonu İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Bugün saat 10.40 civarwında Kalesija Polis Karakolu, Asım'ın Tojsici'de bulunan evinde intihar ettiğine dair bir ihbar aldı. Polis memurları, Asım'ın kendini asarak intihar ettiğini doğruladı." denildi ve intiharın nedeninin daha sonra belirleneceği bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi