Yapılan açıklamada, "Ülkemizin geleceği ve bağımsızlığı için savunma sanayisinde yıllardır milli projelerde birlikte ortak çalışmalar yürüttüğümüz birçok projede başarılı çalışmalar yapan Ankara Kahramankazan’daki TUSAŞ tesislerine haince yapılan saldırı hepimizi derinden üzmüştür" ifadelerine yer verildi.

Terör Saldırısı ve Savunma Sanayiine Etkisi

Açıklamada, gerçekleştirilen terör saldırısının, Milli Savunma başta olmak üzere savunma sanayisinde ilerlemenin düşman ve terör odaklarını ne kadar rahatsız ettiğinin açık bir göstergesi olduğu vurgulandı. Türk Harb-İş Sendikası, savunma sanayii işçilerinin büyük başarılara imza attığını ve önemli riskler altında çalıştığını belirtti. Dış ülkelere olan bağımlılığı bitirme gayreti içerisinde, tamamen yerli ve milli projelere imza atan personelin öneminin altı çizildi.

Çalışma Azmimizi Yok Etmeyecek

Sendika mesajında, "Bu nedenle, ülkemizin ve milli bütünlüğümüze kast edenlerin açık hedefleri haline gelmektedirler. Elbette bu saldırılar çalışma azmimizi yok etmeyecektir" ifadesi kullanıldı. TUSAŞ’ta görev yapan işçilerle daha büyük işler yapma kararlılığı vurgulandı.

Eskişehir'de uzmanı uyardı: Sadece sporcularda görülmüyor! Eskişehir'de uzmanı uyardı: Sadece sporcularda görülmüyor!

Başsağlığı ve Geçmiş Olsun Mesajı

Son olarak, hayatını kaybeden çalışma arkadaşlarına Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilendi. Ailelerine ve tüm vatandaşlara en içten taziyeler sunularak, "Milletimizin başı sağ olsun" denildi.

Bu açıklama, Türk Harb-İş Sendikası’nın terör saldırısına karşı duyduğu üzüntüyü ve dayanışma mesajını kamuoyuna duyurmuş oldu.

Kaynak: Haber Merkezi