Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Alzheimer’ın çağımızın en zorlu hastalıklarından biri olduğuna dikkat çekti. Başkan Ataç, Melih Savaş Yaşam Köyü’nde hizmet veren Alzheimer Konukevleri ile hastalar ve yakınlarının yanında olduklarını vurguladı.

"Alzheimer Hastalarımıza Destek Oluyoruz"

Başkan Ataç, mesajında Alzheimer hastalarının bakımının oldukça zor olduğunu belirterek, “Alzheimer hastalarına ve yakınlarına destek olmak bizim en büyük amacımız. Tepebaşı Belediyesi olarak, Melih Savaş Yaşam Köyü’nde yer alan Alzheimer Konukevimizle bu konuda önemli bir hizmet sunuyoruz. Hastalarımız, uzman personelin gözetiminde, çeşitli aktivitelerle hem sosyal bir ortamda bulunuyor hem de hastalıklarının ilerlemesi engelleniyor” dedi.

"Türkiye’de İlk ve Tek"

Ataç, Türkiye’de böyle bir merkezin nadir olduğunu ifade ederek, “Böyle bir yer Türkiye’de ilk ve tek noktalardan bir tanesidir. Bugüne kadar misafir ettiğimiz hasta sayımız 334 oldu ve böyle bir merkezimiz olduğu için büyük gurur duyuyoruz. ” şeklinde konuştu.

Hacı Abdullah Özcan son yolculuğuna uğurlandı Hacı Abdullah Özcan son yolculuğuna uğurlandı

"Yeni Alzheimer Konukevimizi Açıyoruz"

Tepebaşı Belediyesi’nin Alzheimer Konukevi sayısını 5’ten 6’ya çıkardığını müjdeleyen Ataç, “23 Eylül Pazartesi günü açılışını gerçekleştireceğimiz 6’ncı Alzheimer Konukevimizle, daha fazla hastaya ve ailesine hizmet vereceğiz” diyerek, bu alandaki hizmetlerin genişletileceğini duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi