Son bir haftada ülke genelinde 2 milyon 855 bin 748 aracın denetlendiğini açıklayan Bakan Yerlikaya, trafik kural ihlalleri ve kazaların önlenmesi amacıyla yapılan denetimlerin hız kesmeden devam edeceğini belirtti. Yerlikaya, denetimlerin toplum güvenliği açısından önemine vurgu yaparak, “Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil” dedi.

361 Sürücü Çakarlı Araç Kullanımından İşlem Gördü

Trafik denetimlerinde, mevzuata aykırı olarak araçlarına ışıklı ya da sesli uyarı cihazı (çakar) takarak kullanan 361 sürücüye işlem yapıldı. Bakan Yerlikaya, bu tür ihlallerin trafik güvenliği açısından büyük risk oluşturduğuna dikkat çekerek, bu konuda hassasiyetle denetimlerin sürdüğünü ifade etti.

Hız İhlali ve Emniyet Kemeri Eksikliği İlk Sırada

Denetimlerde hız ihlalinde bulunan 137 bin 864 sürücüye cezai işlem uygulandı. Ayrıca periyodik muayenesi yaptırılmamış 29 bin 374 araç, emniyet kemeri kullanmayan 23 bin 624 sürücü tespit edildi. Bakan Yerlikaya, hız ve emniyet kemeri kullanımı konularının trafik kazalarının en önemli nedenlerinden biri olduğunu hatırlattı.

Sürücü Belgesiz Araç Kullananlara Sıkı Denetim

Sürücü belgesiz araç kullanan 19 bin 103 kişi de denetimlerde yakalanarak işlem gördü. Bakan Yerlikaya, ehliyetsiz araç kullanımının hem sürücüler hem de diğer yol kullanıcıları için ciddi tehlikeler oluşturduğunu ve bu tür ihlallere karşı denetimlerin artırılacağını vurguladı.

10 Bin Araç Sigortasız Yakalandı

Zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 10 bin 815 araca da cezai işlem uygulandı. Trafik sigortasının, kazalarda meydana gelen maddi hasarların karşılanması için önemli olduğunu belirten Yerlikaya, bu tür eksikliklerin ağır yaptırımlara tabi olduğunu hatırlattı.

Kent Güvenlik Kameralarıyla İhlaller Yakından Takipte

Trafik personeli, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları ile trafik kural ihlallerini yakından takip ediyor. Özellikle kırmızı ışık ihlalleri, kavşaklarda geçiş önceliği, emniyet kemeri, kask ve cep telefonu kullanımı gibi ihlallere yönelik denetimlerin sıklaştırıldığını belirten Bakan Yerlikaya, trafik güvenliği için tüm bu kurallara uyulmasının hayati önem taşıdığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan FETÖ açıklamaları Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan FETÖ açıklamaları

Toplamda 515 Bin 232 Araca ve Sürücüye İşlem Yapıldı

Bakan Yerlikaya’nın açıkladığı verilere göre, son bir haftada yapılan denetimlerde toplamda 515 bin 232 araç ve sürücüye işlem uygulandı. Denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirten Yerlikaya, tüm sürücüleri trafik kurallarına uymaya davet etti.

Kaynak: Haber Merkezi