Eskişehir'de minikler “Tohum Topu” atölyesi ile eğlenerek öğrendi Eskişehir'de minikler “Tohum Topu” atölyesi ile eğlenerek öğrendi

Eskişehir'de kaçak yıkımına hukuki engel! Eskişehir'de kaçak yıkımına hukuki engel!

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan, Karabayır Mevkiinde bulunan ve devlete ait hazine arazileri üzerine inşa edilen kaçak yapılarla ilgili Odunpazarı Belediyesi’ni desteklediğini ifade eden açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü’nün konuya sessiz kalmaması gerektiğini belirten Ulucan,  Atalan- Alpagut Mahalleleri’nde yapılması planlanan siyanürlü altın-gümüş madeni projesine de değinerek, “Devletimizin kadrolarında yöneticilik yapan kişileri milletimizin çıkarlarını korumaya davet ediyoruz” dedi.

YÖNETİCİLER SESSİZ KALMAMALI

Vatandaşların af çıkar düşüncesiyle kanun dışı işlere giriştiğini dile getiren Ulucan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sert de eleştirilerde bulundu. Ulucan, “Burada önemli olan konu yıllardır yapılan yanlış politikalar üzerine bir af ülkesi haline dönüştürülen memleketimizde, vatandaşın kendince ‘Zaten af çıkar’ diyerek elinin cesaretlenmesi bu ve bunun gibi durumlara tevessül ederek kanun dışı işlere rahatlıkla girişim yapabilmesidir. Üstelik bu örnekte kaçak yapı yapanlar sıradan vatandaşlar değil, iktidar çevreleri tarafından şımartılan para babalarıdır. Gariplerin evini yıkanların, söz konusu sırtını iktidara dayayanların saray yavrusu yapılarına sessiz kalmaları bizleri derinden yaralamaktadır.  Çevre ve Şehircilik İl Müdürü yüzde 97’si saraya yakınlığı ile bilinen şirkete ait olan Alpagut sınırları içerisinde yapılması bir rant kapısının savunuculuğunu yaparken, hazine arazilerine kaçak yapı inşası, ağaç katliamı ve benzeri konularda sessiz kalmalarına anlam veremiyoruz. Devletimizin kadrolarında yöneticilik yapan kişileri birilerinin rantını değil, milletimizin ve devletimizin çıkarlarını korumaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Yenigün Gazetesi - Sümeyra Balcı