Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, terörist başı Abdullah Öcalan’ın PKK’lı teröristlerle görüşmesine izin verildiğini öne sürdü. Özdağ, bu gelişmenin Türkiye için tehlikeli sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.

"Öcalan, PKK’lılara Silah Bırakmayı Konuşmanın Zamanı Geldiğini Söylemiş"

Prof. Dr. Özdağ, paylaşımında Öcalan’a Kandil’deki PKK’lılarla görüşme izni verildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Öcalan, PKK’lı teröristlere silah bırakma konusunu konuşmanın zamanının geldiğini söylemiş. Ancak bu durum, Türkiye için yeni bir tuzak olabilir. Bu tür hamleler, ülkemizin geleceği açısından büyük tehditler barındırıyor."

Kadın Partisi Lideri Yazgan'dan çarpıcı eleştiriler! Kadın Partisi Lideri Yazgan'dan çarpıcı eleştiriler!

"PKK ile Uzlaşmak, Suriye’de PKK/YPG’nin Devlet Kurmasına İzin Vermek Demektir"

PKK ile uzlaşmanın çok ciddi sonuçlar doğuracağını ifade eden Özdağ, "PKK ile uzlaşmak demek; Suriye’de PKK/YPG’nin devlet kurmasına göz yummak demektir" dedi. Özdağ, bu durumun Türkiye’nin Pençe-Kilit Harekatı’yla hedeflediği Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’deki stratejik kazanımları da tehlikeye atacağını savundu.

"Türkiye’nin Parçalanmasını ve Çok Uluslu Bir Yapıya Dönüşmesini Kabul Etmek"

PKK ile uzlaşmanın Türkiye’nin geleceği için büyük tehlikeler barındırdığını vurgulayan Özdağ, "PKK ile uzlaşmak, Türkiye’nin çok uluslu bir yapıya dönüşmesini ve anayasal olarak bölünmesini kabul etmek demektir. Aynı zamanda, Irak’ın kuzeyinde bağımsız bir Kürdistan devletinin kurulmasını da onaylamak anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

"Zafer Partisi, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni Korumakta Kararlı"

Zafer Partisi olarak terörle hiçbir şekilde müzakere etmeyeceklerini belirten Özdağ, "Zafer Partisi, terör ile el sıkışmayacak. Demografik işgali kabul etmeyecek ve Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin yıkılmasına izin vermeyecek" diyerek kararlılık mesajı verdi.

https://twitter.com/umitozdag/status/1844626044436767144

Kaynak: Haber Merkezi