İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, inşaat maliyet endeksini değerlendirdi. Önceki yıla göre yüzde 71,8 artan maliyetlerin piyasaya etkilerini dile getiren Kılıç, hissedilen enflasyonun çok daha fazla olduğunu belirtti.

Eskişehir'deki okullarda sanat ve spor etkinlikleri yetersiz kalıyor Eskişehir'deki okullarda sanat ve spor etkinlikleri yetersiz kalıyor

Konut fiyatlarının artacağını söyleyen Kılıç, “Bizim inşaatlarda hissettiğimiz enflasyon TÜİK rakamlarının daha da üstünde. Bu maliyet rakamları ev fiyatlarının daha da artacağını gösteriyor. Bu artışlar giderek yükselecek. Şu anda piyasadaki satılık evler fırsat olarak gözüküyor. Tavsiyemiz ev alacak vatandaşların şu anda ev alması. Çünkü bu fiyatları bir daha göremeyeceğiz. İnşaat üretimi yavaşlayacak ve yavaşlamaya da başladı. Müteahhitler şu anda ev sattığı fiyata yeni inşaata başlayamıyor. Maliyetler yüzünden yeni inşaatlara başlama oranları azalacak. Belli süre sonra da konut arzında eksiklik yaşanacak. Bu nedenle de dairelerin fiyatları giderek yukarıya doğru gidecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Gazetesi - M. Anıl Aksoy