Eskişehir'deki parklar iyi niyetle kirleniyor! Eskişehir'deki parklar iyi niyetle kirleniyor!

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan (GİB) yapılan açıklamaya göre, 2024 yılı ikinci geçici vergi dönemine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süresi 13 Eylül Cuma günü sona erecek. Vergi mükellefleri, belirtilen tarihe kadar beyannamelerini iletmek zorunda.

Enflasyon Muhasebesinde Kolaylık Sağlandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan kolaylık kapsamında, 2023 yılı sonu itibarıyla cirosu 50 milyon liranın altında olan işletmelerin, 2024 yılı ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde enflasyon muhasebesi yapmaması kararlaştırıldı. Bu kolaylık, yaklaşık 1,5 milyon gelir ve kurum vergisi mükellefini ilgilendiriyor.

Büyük ve Orta Ölçekli İşletmelere Enflasyon Muhasebesi Zorunluluğu

Büyük ve orta ölçekli işletmeler, halka açık şirketler, ihracat ve ithalat yapan firmalar ile bilanço esasına göre defter tutan vergi mükellefleri enflasyon muhasebesi uygulamasına devam edecek. Bu işletmeler, enflasyon muhasebesine ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmek zorunda olacaklar.

Düzeltme Beyannamesi İçin Son Tarih

Kapsam dışına çıkarılan mükellefler, 13 Eylül’e kadar herhangi bir ceza veya faiz ödemeden düzeltme beyannamesi vererek gerekli değişiklikleri yapabilecekler. Bu tarihe kadar yapılacak düzeltmeler mükelleflere kolaylık sağlayac

Kaynak: Haber Merkezi