T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin desteğiyle ve Google Türkiye, Girişimcilik Vakfı ile T3 Girişim Merkezi'nin iş birliğiyle gerçekleştirilen akademi, gençlere yeni kariyer fırsatları sunmayı hedefliyor.

Yenilikler ve Başarı Hikayesi

Teknofest’in açılış gününde Oylum Talu’nun moderatörlüğünde düzenlenen panelde, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Vekili Yusuf Tancan, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrem Bayraktar Aksakal, Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra ve Google Türkiye Ülke Direktörü Mehmet Keteloğlu konuşmacı olarak yer aldı. Panelde, Türkiye’nin ulusal yapay zeka stratejisi, akademinin üç yıllık başarı hikayesi ve dönüşüm süreçleri hakkında bilgiler verildi.

Bakan Kacır'dan Açıklamalar

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, açılışta yaptığı konuşmada yapay zekanın dünyayı hızla dönüştürdüğünü belirterek, “Türkiye olarak, genç ve dinamik nüfusumuz ve sanayideki kabiliyetlerimizle bu dönüşümden en ileri düzeyde katma değer sağlayabilecek ülkeler arasındayız” ifadelerini kullandı. Kacır, insan kaynağına ve donanım altyapısına hızlı yatırımlar yapmanın gerekliliğine dikkat çekti. Ayrıca, Yapay Zeka ve Teknoloji Akademisi'nin, teknoloji girişimlerinin yükselmesine büyük bir katkı sağlayacağına inandığını vurguladı.

FETÖ mensubu çift Ankara’da yakalandı FETÖ mensubu çift Ankara’da yakalandı

Gelecek Vizyonu

Bakan Kacır, gençlerin yapay zeka alanındaki en ileri uygulamaları doğrudan tanıma ve özgün projeler hayata geçirme fırsatını bulmasının, Türkiye'nin insan kaynağını güçlendireceğini söyledi. Açılışta emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür eden Kacır, akademinin hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: Haber Merkezi