İletişim Başkanı Altun'dan CHP Lideri Özgür Özel'e tepki İletişim Başkanı Altun'dan CHP Lideri Özgür Özel'e tepki

Özdağ, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Bahçeli’nin açıklamalarını "siyasal cinnet" olarak nitelendirdi.

"Öcalan'ın Ne Demesini Bekliyorsunuz?"

Ümit Özdağ, Devlet Bahçeli’nin Öcalan’ın TBMM’de Demokratik Toplum Kongresi (DEM) grubuna hitap etmesi yönündeki açıklamasını eleştirerek, "Öcalan’ın ne demesini bekliyorsunuz? ‘Silahları bırakın, barış yapalım’ mı diyecek?" şeklinde konuştu. Özdağ, Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, "Öcalan’a bu konuşmayı yaptırmak için ne verdiniz?" sorusunu yöneltti.

"Türk Milletine Ait Olan Neyi Teklif Ettiniz?"

Ümit Özdağ, hükümetin Öcalan’la ne tür pazarlıklar yaptığını sorguladı. Özdağ, Özgür Özel’in Kürtlere devlet teklifi yapmasıyla ilgili sözlerine atıfta bulunarak, "Türkiye’nin bir bölgesini Kürdistan yapmayı mı teklif ettiniz? Devletin resmi dilini mi değiştireceksiniz?" diye sordu. Özdağ, bu tür kararların Türk milletine açıklanması gerektiğini vurguladı.

Milliyetçi Hareket Partililere ve CHP'lilere Çağrı

Zafer Partisi lideri, Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül vermiş seçmenlere hitap ederek, "Lider bildiğiniz kişinin terörle işbirliği yapması sizi kızdırıyorsa, Zafer Partisi'ne gelin" çağrısında bulundu. Ayrıca, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tabanına seslenerek, "Atatürk’ün kurduğu devleti Öcalan’a vermeyi teklif eden Özgür Özel’in arkasından gitmeyin" ifadelerini kullandı.

"Erken Seçim Çağrısı"

Ümit Özdağ, konuşmasının sonunda hükümete meydan okuyarak, erken seçim çağrısında bulundu. "Siz yanınıza Öcalan’ı alın, biz Türk milletini alalım ve sandığa gidelim" diyen Özdağ, Zafer Partisi olarak Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyeti koruma mücadelesine devam edeceklerini belirtti. Özdağ, Türk milletine seslenerek, "Ne mutlu Türk’üm diyene!" sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Kaynak: Haber Merkezi