Eskişehir'de müdürlüğü boş olan 169 okuldan 110'una dün atamalar yapıldı. Mülakat puanlarına göre yapılan atamalarda yeni müdürlerin büyük çoğunluğu yine Eğitim Bir-Sen üyelerinden oluştu.

'YANDAŞ DEĞİLİZ DİYOR' AMA

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman, 'Biz yandaş sendika değiliz' diyor. Ama yeni atanan okul müdürlerinin %85'ini Eğitim Bir-Sen kapıyor. Karaman galiba, 'biz yandaş değiliz' derken, 'ondan bile iktidara daha yakınız' demek istiyor. Mülakatta 91 puan alan Muammer Karaman'ın okul müdürü olmaması dikkati çekti. Karaman'ın önümüzdeki dönemde amatörlükten kurtulup, profesyonel sendikacılık yapacağı öğrenildi. Karaman'ın okul müdürü olmaması Eskişehir için hayırlısı oldu. Müdür olsaydı, okula gitmeden maaş alırdı. Şimdi sendikanın parasıyla, sendikacılık yapacak. Devlete bir külfeti olmayacak.

TÜRK EĞİTİM-SEN MAHKEMEYE GİDİYOR

Milli Eğitim eski Şube Müdürü Mehmet Görmüş Ali Güven Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'ne müdür olarak atandı. Mehmet Görmüş ve Suzan Gürcanlı İlkokulu'na müdür olarak atanan Haydar Arslan'ın yöneticilik görevlerinden istifa etmelerinin üzerinden bir yıl geçmediği için yeni müdürlükleri tehlikede. Türk Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi Görmüş ve Arslan'ın okul müdürlüklerinin iptali için mahkemeye gidecek.

MİLLİ ZAFER'DE TUÇ DÖNEMİ

Melahat Ünügür Ortaokulu'nda yıllarca Başmüdür Yardımcısı olarak görev yapan Emine Tuç, Milli Zafer İlkokuluna Müdür olarak atandı. Melahat Ünügür'de başarıyla görev yapan Tuç'un gelmesiyle Milli Zafer İlkokulu'nun kısa sürede toparlanarak, Eskişehir'in en gözde okullarından birisi olacağına inanıyorum. 75 puanın altında kalarak, okul müdürlükleri düşürülen Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Avcı ile Kamil Uzun, mülakattan aldıkları yüksek puanlar sayesinde tekrar bu unvanlarını kazandı.

SENDİKA YÖNETİCİLERİ OKUL MÜDÜRÜ OLDU

Eğitim Bir-Sen Yönetiminde yer alan Mustafa Özcan Av. Şahap Demirer İlkokulu'na, Mehmet Bilik Mimar Sinan İlkokulu'na, Numan Temiztaş Odunpazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne (Ticaret Lisesi) Ali Rıza Çelik Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu'na müdür oldular. Öğretmenevi eski Müdürü Abuzer Hakverdi Nafiye-Hüseyin Küçükoğlu Halk Eğitim Merkezi'ne Türk Eğitim-Sen'in önde gelen isimlerinden Sinan Işıkel Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu'na Turgut Erguvan Cemal Mümtaz Anadolu Lisesi'nde, İlker Nebi Özgür Tayfur Bayar Anadolu Lisesi'ne Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Ayhan Yerli Şehit Barış Öztürk Ortaokulu'na, Fatma Babil Gazi İlkokulu'na müdür olarak atandılar.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FOTO ŞAKA

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan: Zafer Bey, bu akşam saatleri geri alacağız.

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan: Ben 700 bin liralık saatimi geri vermem.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan: Beni galiba yanlış anladınız. Saatleri bir saat geri almaktan söz ediyorum.

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan: Ah öyle mi! Saatleri bir değil, isterseniz beş saat geri alın. Ben de büyük bir hatırası olan 700 bin liralık saatime dokunmayın, yeter.