Odunpazarı Belediyesi Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu, 4'üncü Satın Alma Sahiplen Pati Şenliği'ni Haller Gençlik Merkezi yanında bulunan parkta gerçekleştirdi. Şenliğe Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve hayvansever katıldı. Etkinlikte barınaktan getirilen 22 yavru köpeğin 22'si de sahiplenilerek yeni yuvasına kavuştu. Şenliğe kendi evcil hayvanlarını getirerek destek olan vatandaşların can dostları da oldukça ilgi gördü. Gönüllüler yiyecek ve içecek satarak, hayvanlar için mama kabı yaparak, sokak hayvanları için yardım topladı.

2 MİLYON LİRALIK
BARINAK DESTEĞİ
Eskişehirlilerin hayvanlar konusunda bilinçli olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, 'Bu bir kültür işi. Bu bir inanç işi. Bu bir ahlak işi. Eğer Allah bir şeyi yaratmışsa biz kullara ona sahip çıkmak yaraşır. Eskişehir insanı bilinçli, anlayışlı. Eskişehir'de sivil toplum örgütleri bu konuda duyarlı. Odunpazarı Belediyesi olarak biz şu anda hayvan barınağı kurmayan bütün belediyelerin sorumluluğunu üstlendik. Taşradaki ya da çeperdeki 12 ilçemizin hiçbirinde hayvan barınağı yok. Biz geçen yıl 2 milyon lira civarında bir bütçe ayırmışız ve harcamışız. Bunu az diye eleştirebilirsiniz. Ama ne yazık ki bizim meclisimizde bu çok diye eleştirildi. Tersine, bunu daha da çoğaltmak istiyoruz. Daha da büyütmek istiyoruz' diye konuştu.

KENTE YENİ DOĞAL
YAŞAM MERKEZİ
Gelecek yıl, bir doğal yaşam merkezi çalışması yapacaklarını açıklayan Kurt, 'Bu hayvanları korumak konusunda daha büyük işleri birlikte yapalım istiyoruz. Bütün belediyeler barınak açmalıdır. Yasal zorunluluk haline gelmelidir. Aksi takdirde bazıları bu işleri yapar bir çoğu da kaçar. açan belediyelerin üstüne gitmenizi istiyorum. Aksi takdirde, o hayvanlar gerçekten sokakta kalıyor. Biz de vicdanen sıkıntı çektiğimiz için, onları sahiplenmeye çalışıyoruz. Sizler, Kent Konseyi'ne destek verdiğiniz sürece biz desteğimizi sonuna kadar sürdürürüz' ifadelerini kullandı. Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Komisyonu Başkanı Ece Bilgin de 'Hayvanları ömürlük alsınlar, geçici hevesle değil. Yoksa o hayvancıkları üzmesinler' dedi. Konuşmalar sonrasında şenliğe destek veren kurum, kuruluş ve gönüllülere teşekkür belgesi takdim edildi. HM
Editör: TE Bilisim