'Örgütün başarısı'

CHP İl Başkanı Ersen Yeniceli,

CHP İl Başkanı Ersen Yeniceli, CHP'nin Eskişehir'de birinci parti çıkmasının örgütün başarısı olduğunu belirterek, '2002 yılından sonra yeniden Eskişehir'de 3 vekil çıkarttık. Genel merkezimizin seçim programını halkımıza çok iyi anlattık. Örgütümüz gece gündüz çalıştık. Başından beri biz Eskişehir'de birinci partiyiz dedik. Bunun neticesini aldık' dedi.

'ATILIM YAPAN BAŞKA ÖRGÜT YOK'

Parti içerisinde de Eskişehir örgütü olarak birinci olduklarını söyleyen Yeniceli, 'Türkiye'de Eskişehir örgütü olarak Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde birinciyiz. 2011 yılında AK Parti ile aramızda 42 bin oy farkı vardı. Bu kapandığı gibi bir de ileri gittik. Yaklaşık ortalama 70 bin oy farkı var. Türkiye'de bu kadar ciddi anlamda atılım yapan başka bir örgüt yok' diye konuştu.

'Bu sonucu beklemiyorduk'

AKP İl Başkanı Dündar Ünlü beklemedikleri bir sonuçla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. İstifa sinyalleri veren Ünlü sonuçların Eskişehir için iç açıcı olmadığını belirterek, 'Sonuç ortada. Beklemediğimiz bir sonuçla karşılaştık. Eskişehir için hiç iç açıcı değil. Genel merkezle bir durum değerlendirmesi yapacağız. Devam edip etmeyeceğimize karar vereceğiz' dedi.

'Halkın takdiri'

MHP İl Başkanı Oğuz Sever, seçim sürecinde teşkilat olarak ellerinden geleni yaptıklarını aktararak, 'Teşkilat olarak elimizden geleni yaptık. İlçe ilçe mahalle mahalle çalıştık. Halkın takdiri böyleymiş. Milletimizin iradesine saygı duyuyoruz' şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim