74 ilin Milli Eğitim Müdürlükleri, dört yılı doldurmuş okul müdürlerinin değerlendirme puanlarını açıkladı.

PUANLAR NEDEN
AÇIKLANMADI?
Aralarında Eskişehir'in de bulunduğu sadece 7 il bu puanları açıklamadı. Bilecik, Burdur, Kocaeli, Kahramanmaraş, Sakarya, Bartın puanları açıklamayan diğer iller oldu. Çok sayıda okul müdürü beni telefonla arayarak, 'Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü bu değerlendirme puanlarını neden açıklamıyor? 75 puanı aşan okul müdürleri kendi okullarında görev süresini uzatma veya başka bir okulda müdürlük yapma isteğinde bulunma tercihlerini Cuma gününe (29 Ağustos) kadar yapması gerekiyor. Herkes sadece kendi ve tanıdığı arkadaşlarının puanını biliyor. Müdürlerin tamamının puanlarını bilmeden okulda kalıp kalmama tercihini nasıl yapacağız? 74 ilin açıkladığını Eskişehir neden açıklamıyor? Bu konuda neden şeffaf olunmuyor. Yoksa birilerine kapalı kapılar ardında bazı okulların müdürlüklerinin sözü verildiği için mi bu gizleniyor?' diye tepki gösterdiler.

'BEN YAYINLAMAM'
Ben de Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen'i telefonla arayarak, okul müdürlerinin bu konudaki kaygılarıyla ilgili ona sorular yönelttim. Özen, 'Kocaeli'nde Milli Eğitim Müdürleri toplantısında değerlendirme puanlarının kamuoyuna açıklanmasının hiçbir yararının olmayacağını söyledim. Bunu açıklarsak, eğitimciler arasında 'huzursuzluğa ve kıskançlığa neden olabilir' dedim. Oradaki İl Milli Eğitim Müdürlerinin büyük çoğunluğu benimle aynı fikirdeydi. Ancak daha sonra kamuoyu baskısıyla bazı iller değerlendirme puanlarını internet üzerinden açıkladı. Ankara gibi bazı iller ise puanları vermeden 75 puanın üzerinde alanların isimlerini yayınladı. Milli Eğitim Bakanlığının yayınlamadığı bir şeyi ben taşra teşkilatı olarak neden yayınlayayım. 80 il yayınlasa bile ben Eskişehir de değerlendirme puanlarını yayınlamayacağım. Siz zaten çok sayıda okul müdürünün puanına kendi imkanlarınızla ulaşarak yayınlamışsınız. Benim düşüncem bu' dedi.

BİLMELERİNE
GEREK YOK
Bende zaten okul müdürlerinin büyük çoğunluğunun birbirlerinin aldıkları puanları bildiğini belirterek, 'Bunu saklamanın ne faydası olacak? Şeffaf olunsa, Müdürlüğe güven açısında zararı değil, faydası olmaz mı?' diye sordum. Özen, 'Şu anda okul müdürlerinin bu puanlarını bilmelerine gerek yok' diye yanıt verdi.

BOŞ OKULLAR
İLAN EDİLECEK
Ben de, 'Bazı gözde okullara, şube müdürlüğünden istifa eden bazı isimlerin getirilmesi için bu puanların saklandığı yönünde iddialar var' dedim. Özen, 'Milli Eğitim Müdürü olarak ben hiçbir okulu birileri için saklama gücüm yok. Cuma gününe kadar 75 ve üzerinde puan alan okul müdürleri çalıştıkları okullarda devam edip etmeyeceklerini belirtecekler. Daha sonra boş olan okulları ilan edeceğiz. 75 puan ve üzerinde alanlar bu boş okullar için tercihlerde bulunacak. Bu atamalar yapıldıktan sonra kalan diğer boş okullarda ilan edilecek. Bu okullar için tercihler Ekim ayı sonunda tamamlanacak. Kasım ayı'nın ilk haftasında tüm okulların müdür atamaları tamamlanmış olacak. 75 puanın altında olanlar 3. Turda boş kalan okullar için müdürlük başvurusu yapabilirler. Orada girecekleri mülakat sonunda başarılı olurlarsa, tekrar okul müdürlüğüne dönebilirler' dedi.

SAHA PUANLARI
Yapılan değerlendirmelerin adil olduğunu savunan Özen, 'Tüm şube müdürlerine talimat verdim. Masa başında puan vermeyin. Okula giden herkesle görüşün dedim. Verilen puanlar masa başı değil, saha puanlarıdır. Değerlendirmeye yapan arkadaşların adil davrandıklarına inanıyorum. Onlara güveniyorum' dedi.

65'İ EĞİTİM
BİR-SENLİ
Türkiye'de genelinde 75 ve üzerinde puan alan müdürlerin oranının % 47-48 olduğunu kaydeden Özen, 'Eskişehir'de bu oran %54'tür. 171 okul müdürüne değerlendirme puanı verildi. Bunların 92'si 75 ve üzerinde puan aldılar. Müdürlüklerini koruyan 92 kişiden 65'i Eğitim Bir-Sen Üyesidir. 15'i Türk Eğitim-Sen, 10'u herhangi bir sendikaya üye değildir. İkisi de Eğitim-Senlidir' dedi. Bende 'Sizin 15 dediğiniz Türk Eğitim-Senlinin yarısından fazlası, '2' dediğiniz Eğitim-Senlinin tamamı değerlendirme puanları açıklanmadan kısa bir süre önce istifa ettikleri söyleniyor' dedim. Özen, bu konuda kendisinin bir bilgisinin olmadığını ifade etti. Konuşmamız bittikten 1 saat sonra Eskişehir'de 75 ve üzeri puan alan okul müdürlerinin tam listesi tüm okullara gönderildi. Ancak gönderilen listede okul müdürlerinin aldıkları puanlar yazılmadı.


foto şaka

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Nihatcığım, Genel Başkanım beni çok seviyor. Odunpazarı Belediye Başkanlığını Erdal'a bırakıp, kongrede Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olsam, Eskişehir için daha iyi olmaz mı?
CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar: Kazım Başkan Belediye Meclis Üyesi oldun. Milletvekili, Belediye Başkanı oldun. Partide senden başka adam mı yok? Her şeyi sen olmak zorunda mısın? Artık biraz bırakda benim gibi yaşı 60'ı geçmiş delikanlılarda bir yerlere gelsin.