31 Mart 2024 de yapılacak yerel seçimde Eskişehir’de AK Parti ile CHP önemli bir yarış içinde olacak...

31 Mart 2024 de yapılacak yerel seçimde Eskişehir'de AK Parti ile CHP önemli bir yarış içinde olacak...
Henüz aday adaylığı müracaatı başlamamasına rağmen AK Parti'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için üç önemli isim dillerde dolaşıyor.
Bu üç isme baktığımda üçü de CHP ile başa baş mücadele edecek kişiler. Hangisi aday olursa Büyükşehir Belediye Başkanlığını ya kıl payı kazanır ya da kıl payı kaybeder.
Son 4 yerel seçimde AK Parti adayları Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in açık ara gerisinde kaldı.
Eskişehirli seçmen AK Parti'nin büyükşehir belediye başkan adayı ile CHP'li Yılmaz Büyükerşen'i mukayese etti ve tercihini Yılmaz Hoca'dan yana kullandı.
Büyükerşen, her ne kadar AK Parti aday çıkarsa da karşısında rakip yokmuş gibi çok rahat üst üste 4 seçim kazandı.
Neden 4 seçim diyorum?
Oysa Yılmaz Büyükerşen 5 dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyor.
Büyükerşen, ilk kez 1999 seçimlerinde aday olduğunda AK Parti henüz dünyaya gelmemişti...
AK Parti Eskişehir'de ilk kez 2004 seçimlerinde belediye seçimlerinde yarışa dahil oldu.
KESİKBAŞ, KÜPELİ VE ÇORUMLU
2024 de yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağını Eskişehir'de herkes merakla bekliyor.
Bugüne kadar 'Ben varım' diyen olmadı.
Şu anda kulislerde adı sıkça geçen marka olmuş üç değerli isim var.
Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli ile eski KOM Daire Başkanı, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Çorumlu.
Bakalım bu isimlerin dışında sürpriz isimler olacak mı?
'Celalettin ve Nadir Beyi tanıyoruz. Mahmut Çorumlu nereden çıktı?' diyenler var.
Bunu söyleyenler Çorumlu'yu yakından tanımayanlar.
Mahmut Çorumlu Eskişehir'e çok uzak bir isim değil.
Emirdağ kökenli.
Emniyet Teşkilatında üst düzey görevlerde bulunmuş halen de Emniyet Genel Müdür yardımcılığı görevini ifa etmekte...
Her fırsatta sessiz sedasız Eskişehir'e gelip Emirdağlı dostları ile buluşuyordu.
Sadece Emirdağlılar değil. Eskişehir'de pek çok bu şehirde yaşayan iş insanı, ticaret erbabı veya sade vatandaş dostları olduğunu da biliyorum.
MHP İl Başkanı İsmail Candemir'de önceki gün yaptığı basınla sohbet toplantısında, 'Mahmut Çorumlu Bey değerli bir bürokrattır. Eskişehir ile bağını hiçbir zaman koparmamıştır. Eskişehir ile ilgili olan tüm faaliyetlerde yakından ilgilenmiştir. Hepimizin sevdiği, saydığı, tanıdığı bir arkadaşımızdır' diyerek önemli bir isim olduğuna dikkat çekti…
SUÇ ÖRGÜTLERİNİN KORKULU RÜYASI
Mahmut Çorumlu 1990 yılında Emniyet Teşkilatında Komiser yardımcısı olarak göreve başladı. KOM Daire Başkanı olduktan sonra Türkiye gündemini işgal eden bir çok operasyona imza attı. Özellikle toplumun kanını emen tefeciler, uyuşturucu satıcıları, mafya tipi yapılanmalar, kaçakçılar, dolandırıcılar ve benzeri suç örgütlerine aman vermeyip emniyet teşkilatımızın en önemli isimleri arasında yer aldı...
Fetö ile yapılan mücadelede efsane bir isim olan Çorumlu, bir çok fetöcüyü gün yüzüne çıkarıp adalete teslim etti.
İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptığı yerlerde bir yandan suç örgütleri ile mücadele ederken bir yandan da suça bulaşmamış vatanını milletini seven vatandaşlara devletin şefkatli elini uzattı. Halktan ve sokaktan hiç kopmadı.
'Bu isimler Eskişehir'de
kutuplaşmayı kaldırır'
Cumhur İttifakı'nın baş ortağı MHP'nin Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, önceki gün basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında yerel seçimlere dair açıklamalarda bulundu.
Candemir, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına adı geçen ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, EOSB Başkanı Nadir Küpeli ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Çorumlu ile ilgili de konuştu ve 'Bu isimler Eskişehir'de kutuplaşmayı kaldırır. Eskişehir'de kutuplaşmayı kaldırıp kucaklaşmayı sağlayabilmek için bu gibi isimlerle yola çıkmak bizce çok daha mantıklı gözüküyor' dedi.
'İttifak görüşmeleri sürüyor'
Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili konuşan Candemir, 'AK Parti heyetiyle ittifak görüşmeleri başladı. Bu ittifak görüşmeleri içerisinde Eskişehir de önemli bir yer tutuyor. Bilge liderimizin hedef gösterdiği 11 ilden birisi de Eskişehir. Eskişehir'de Cumhur ittifakının başarılı olabilmesi için neler yapılabilir bu konuda gerekli görüşmeler yapılıyor. Biz de Eskişehir teşkilatı olarak fikirlerimizi genel merkeze rapor halinde sunuyoruz. İnşallah ay sonu ya da kasım ortası gibi Eskişehir'de Cumhur İttifakı adaylarının hangi bölgeden hangi partiden aday gösterileceği konusu netleşecek' diye konuştu.
* * *
İYİ Parti'nin Büyükşehir ve Odunpazarı Belediye Başkanlığı için aday çıkarmasıyla 'CHP'nin 2024'ün mart ayında yapılacak yerel seçimlerde işi zor' diye yorumlar yapanlar da var.
Ben aynı düşünce de değilim.
İYİ Parti, 2019 seçimlerinde Büyükşehir ve Tepebaşı'nda aday çıkarmayarak CHP ile ittifak yapmıştı...
Odunpazarı Belediye Başkanlığına aday çıkardı.
Bu seçimde Yılmaz Büyükerşen ile Ahmet Ataç'ın Büyükşehir ve Tepebaşı'nı kazanmasında İYİ Parti'nin aman aman bir katkısı olmadı.
Büyükerşen ve Ataç hizmetleriyle seçmenden güven oyu aldılar.
Odunpazarında ise Kazım Kurt, İYİ Parti'nin aday çıkarmasına rağmen seçim kazandı.
O nedenle 31 Mart 2024'de yapılacak yerel seçimlerde İYİ Parti'nin başkan adayları çıkarması CHP'li adaylara çok ciddi oy kaybettirmez.
Yukarıda da belirttim.
Eskişehirli seçmen Yılmaz Büyükerşen, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç'ın partisine bakmadan isimlerine oy veriyor.
2024'deki mahalli seçimlerde CHP ile MHP destekli AK Parti'nin adayları kıyasıya bir yarış yapacak.
Seçimi kim kazanır bilemem ama kazanan taraf kıl payı farklı olur diye düşünüyorum.
* * *

ALİ YERLİKAYA VE ESKİŞEHİR EMNİYETİ
28 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini AK Parti'nin adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden kazandıktan sonra bakanların ikisi hariç hepsini değiştirdi.
Eski kabine üyelerinden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy görevlerinde kaldılar...
Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi'nde en çok İç İşleri Bakanı ile Adalet Bakanı'nın kim olacağı merak ediliyordu.
Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yerine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yerine Yılmaz Tunç geldi.
Yerlikaya, İç İşleri Bakanı olduktan kısa bir süre sonra Türkiye'de ses getiren önemli operasyonlara imza attı. Atmaya da devam ediyor. Bu operasyonlar Türk halkı tarafından büyük takdir görüyor.
81 ilin valiliklerine gönderdiği genelgeyle suçlular ve suç örgütlerine karşı mücadelenin daha da sıklaştırılmasını istedi.
Bu genelge üzerine Emniyet, Jandarma güçleri yaklaşık iki aydan beri son derece önemli operasyonlara imza attı.
En son yapılan 'Kafes' operasyonu çok dikkat çekti.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı (KOM) koordinesinde, İl Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Şube Müdürlüklerince 56 ilde 'Kafes' operasyonu kapsamında mali suç örgütleri üyelerine karşı eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 150 şüpheli şahsın yakalandığını belirterek operasyonlara devam edildiğini açıkladı.
Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 56 ilde kafes operasyonu kapsamında mali suç örgütleri üyelerine karşı eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar 150 şüpheli şahıs yakalandığını kaydederek operasyonların devam ettiğini belirtti.
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlıklarınca 56 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda Tefecilik, Kamu Kurum ve Kuruşlarının Zararına Yönelik Nitelikli Dolandırıcılık, Kişilere karşı Nitelikli Dolandırıcılık, İhaleye Fesat Karıştırma, Resmi ve Özel Belgede Sahtecilik, Vergi Usül Kanununa Muhalefet ve Parada Sahtecilik suçlarını işleyen 367 şüpheli şahsa düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar 150 şüpheli yakalandı.
Operasyonlar kapsamında, çok sayıda ruhsatsız tabanca ve bu suçlardan elde edildiği değerlendirilen çok miktarda para ve çek/senet ele geçirildi.
Operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçlerine de teşekkür etti.
* * *
Gelelim Eskişehir'e.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlar Müdürlüğünün yapmış olduğu 25 farklı operasyonda 1 kilo 329 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından 9 Ekim ile 16 Ekim tarihleri arasında uyuşturucu maddeyle mücadele amacıyla gerçekleştirilen 25 farklı operasyonda gözaltına alınan 34 şüpheliden 3'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Operasyonlarda şahısların yapılan üst aramalarında, 1 kilo 90 gram esrar, 160,31 gram bonzai, 78,93 gram metamfetamin, 0,20 gram eroin, 45 adet sentetik hap ve 1 adet hassas terazi ele geçirildi.
* * *
Hafta da iki-üç gün yapılan gerek eğlence yerlerinde gerekse sokakta yapılan arama-tarama faaliyetleri Eskişehir halkı tarafından büyük takdir gördü.
Artık suçlular, uyuşturucu madde satıcıları, çek-senet tefecileri, dolandırıcıları her daim Eskişehir Emniyet Müdürlüğünde görev yapan polislerin nefeslerinin enselerinde olduğunu hissetmeye başladılar.
İnsanlar şehirde daha güvenli dolaşıyor, hatta özellikle genç kızlar, kadınlar gece yarısında bile gidecekleri yerlere tek başlarına bile gidebiliyorlar.
Eskişehir geçmişte de güvenli bir şehirdi.
Artık daha güvenli, insanların daha korkusuzca dolaşabildiği il oldu.
Bunda emeği geçen başta Valimiz Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, polisler, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir ve Jandarma personeline Eskişehir de yaşayan sade bir vatandaş olarak minnet ve şükranlarımı belirtiyorum.
Eskişehir sizler sayesinde daha güvenli bir şehir oldu.
* * *