CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldikleri taktirde imam hatip okullarını kapatacaklarını söyleyen AK Partililere, önceki gün Balıkesir'den yanıt vermişti.

CHP KURDU
Kılıçdaroğlu, 'İmam hatip okullarını kuran parti CHP'dir. Her vatandaşın çocuğunu istediği okulda özgürce okutma hakkı var. Kimsenin etnik kimliğini siyasete malzeme yapmayacağız. Kimsenin dini inancını siyasete malzeme yapmayacağız. Yaşam tarzını siyasete malzeme yapmayacağız' demişti. AKP Genel Merkezi imam hatip okullarını hep arka bahçeleri olarak gördü. Hep onlara 'sahip çıkıyor' görüntüsü verdi. Ancak AKP'nin Eskişehir'deki altı milletvekili adayından biri bile imam hatip mezunu değil. Hep imam hatip okullarının propagandasını yapan ve çocukları bu eğitim kurumlarına yönlendirmek isteyen AKP'nin Eskişehir'deki bu tavrı parti tabanında tepkilere neden oldu.

'BU NE LAHANA TURŞUSU?'
İmam hatip ortaokulu ve lisesi mezunu olan çok sayıda vatandaş beni arayarak, 'Eskişehir'de milletvekili adayı olabilecek imam hatip mezunu bir kişi bile yok mu? Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? AKP böyle mi imam hatiplere sahip çıkıyor?' diye tepki gösterdi. AKP'nin ilk üç sıradaki milletvekili adayları Nabi Avcı, Salih Koca, Emine Nur Günay Eskişehir Anadolu Lisesi, dördüncü sıra adayı Mustafa Kemal Biçerli Eskişehir Atatürk Lisesi, beşinci sıraya adayı Yetkin Tetik Mustafa Kemal Lisesi mezunular. 6. Sıra Adayı Ali Demirel ise Sivas Şarkışla'da lise eğitimini aldı. Demirel'in de imam hatip okullarında okumadığı öğrenildi.

*

TÜRK FUTBOLUNDA ADALETİ ÖLDÜRDÜLER

Çok eski yıllarda İngiltere'de bir gelenek varmış. Sıradan bir vatandaş öldüğünde kilisenin çanı bir kez çalınıp herkese duyurulurmuş. Bir asil öldüğünde iki kez, kralın bir yakını öldüğünde üç kez, kral öldüğünde ise dört kez çalınırmış. Günün birinde herkesin hak aramak için sığındığı mahkeme, bir vatandaşı haksız yere mahkum etmiş.. Ve kilisenin çanı tam beş kez çalmış. Ahali merak içinde papaza koşmuş: 'Ey papaz efendi, kraldan daha önemli biri var mı ki o ölünce çan beş kez çalınsın' Papaz yanıt vermiş: 'Kraldan daha önemli bir şey var!.. Adalet öldü.' Eskişehirspor'un İstanbul büyükleriyle yaptığı her maçta haksızlığa uğruyor. Penaltıları verilmiyor, nizami golleri sayılmıyor. Sadece Eskişehirspor değil, Anadolu'nun diğer takımları da aynı muameleyle karşılaşıyor. Fenerbahçe Eskişehir'deki maçta son dakikaya 1-0 önde girseydi, hakem maçı en fazla üç dakika uzatırdı. Beşiktaş Karabükspor maçının son dakikasına 1-0 önde girseydi, yine en fazla üç dakika uzatılırdı. Fenerbahçe Eskişehirspor maçı son dakikaya 1-1'lik skorla girdi. Hakem altı dakika uzattı. Karabükspor Beşiktaş son dakikaya 1-1 girdi. Hakem yedi dakika uzattı. Ne yazık ki hakemler bu sezon İstanbul'un büyüklerini korumak adına futbolda adaleti öldürdüler. Türkiye'de Türk Telekom Arena'da, Şükrü Saraçoğlu'nda, İstanbul Olimpiyat'ta, Osmanlı Stadı'nda, Avni Aker'de, Eskişehir Atatürk'te düdükler standart çalınmamaya devam ederse, futbol seyircisi tribünlerden kaçacaktır. Nasıl Yunanistan'da basketbol, futbolun önüne geçmişse, Türkiye'de de aynı durum yaşanacaktır. Futbolu yönetenler, çok geç olmadan adaleti sağlamalıdır…

*

DÜNYA BİRİNCİLİĞİNE KOŞUYORLAR

Dünya Eylem Günü Uluslararası Video Yarışması kapsamında Türkiye 1'ncisi seçilen Eskişehir Adalet İlkokulu videosu 'Turkey´s National Winner Generation Next Music Video Competition–Adalet Primary School Eskişehir' başlığı ile World Days of Action internet sayfasına yüklendi. Eskişehirliler, Adalet İlkokulu videosunu 27 Nisan-3 Mayıs 2015 tarihleri arasında; http://eco-schools projects.org/wda/winner-videos/ linkini tıklayarak 5 yıldız vermek suretiyle oylayabilir. Okul yöneticileri 'Lütfen bu tarihler arasında mümkün olduğunca çok kişinin Ülkemiz videosunu 5 yıldız ile beğenmesini sağlayınız' çağrısında bulundu.

*

NOSTALJİ

21 YIL ÖNCE ESKİŞEHİR'İN İKİNCİ
ÜNİVERSİTESİNİN AÇILIŞ TÖRENİ

21 yıl önce, 19 Ocak 1994. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin (ESOGÜ) açılış töreni yapılıyor. Eskişehir'in ikinci üniversitesinin açılışı dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından gerçekleştiriliyor. ESOGÜ'nün Kurucu Rektörü merhum Prof. Dr. Esat Erenoğlu açılış sonrasında Demirel'e plaket veriyor. 21 yıl önceki açılış törenini o yıllarda Doçent Dr. Olan Gaye Usluer sunuyor. Demirel Başbakan iken temelini attığı üniversitenin açılışını yapmanın gurur ve sevincini yaşıyor. 1927 yılında Emirdağ'ın Göğüs Yaylası'nda dünyaya gelen Esat Erenoğlu 1952 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'ni birincilikle bitirdi. Amerika Colombia Üniversitesi'nde dört yıl çalıştı. ESOGÜ'nün kurucu Rektörlüğünü üstlenen Erenoğlu 5 yıl önce 24 Nisan 2010'da vefat etti. Esat Erenoğlu'na Allah'tan rahmet diliyorum. Üniversiteye ve Eskişehir sağlık sektörüne yaptığı büyük hizmetler asla unutulmayacak.

FOTO ŞAKA

AKP Eskişehir 5. Sıra Milletvekili Adayı Yetkin Tetik: Eskişehir'den beş milletvekili çıkaracağınıza söz vermezseniz vallahi elimi havaya kaldırmam.
AKP Eskişehir 3. Sıra Milletvekili Adayı Emine Nur Günay: Yetkin Bey, üçü bulduk ta beşi mi istiyorsun?
AKP İl Başkanı Dündar Ünlü: Emine hanım, söz verelim de elini kaldırsın. Bu iş sözle olmuş olsa beş değil, altı milletvekili çıkarırız.
AKP Eskişehir 2. Sıra Milletvekili Adayı Salih Koca: Bakanım, beş çıkarmamız imkansız. Ancak dört milletvekili çıkarırız.
AKP Eskişehir 1. Sıra Milletvekili Adayı Nabi Avcı: Salih bırak dört milletvekilini, Emine hanımı seçtiremezsek, Bakanlıktan olurum.
AKP Eskişehir 6. Sıra Milletvekili Adayı Ali Demirel: Bu filmde Salih Koca başrol oynarken, ben niye figüran kaldım? Benim başım kel mi?