MHP, HDP destekli CHP ile koalisyon hükümetinin içinde olmayacağını açıkladı. Bu konuda MHP ve lideri Devlet Bahçeli haklıydı. Çünkü HDP destekli hükümete girmesi MHP'ye büyük zarar verirdi. Parti tabanında tepkilere neden olurdu.

'OLMAYACAK
DUAYA AMİN DEDİ'
Olası koalisyon hükümeti ile ilgili daha önce yazdığım yazılarda HDP destekli CHP-MHP Hükümetinin kesinlikle kurulmayacağını belirterek, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki söylevlerini eleştirmiştim. 7 Haziran'da çıkan tablonun AKP-CHP hükümetini işaret ettiğini vurgulamıştım. Ancak Kılıçdaroğlu 'Yüzde 60'lık blok' diye 'olmayacak duaya amin' demeye devam etti. Bahçeli TBMM Başkanlığı seçimi için flaş bir açıklama yaptı. MHP Lideri 'Eğer bizim adayımız 4. tura kalamazsa sandıktan 80 tane geçersiz oyumuz çıkar' dedi. Ve öyle de oldu.

ESKİ DÖRT BAKAN İÇİN DE Mİ AYNI ŞEYİ YAPACAK?
4. Tur oylamasına 547 milletvekili katıldı. 29 boş oy kullanılırken, 78 oy ise geçersiz sayıldı. AKP adayı olan Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 258 oyla yeni Meclis Başkanı seçildi. Deniz Baykal 182 oyda kaldı. 2007'de Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olmasını sağlayan Bahçeli TBMM seçimlerindeki tavrıyla TBMM Başkanlığını AKP'nin kazanmasına neden oldu. CHP'nin adayı Deniz Baykal ulusalcı kimliğiyle öne çıkıyor. Baykal'ın Meclis Başkanlığına MHP seçmeninin bir tepkisi olmazdı. Baykal siyasi kişiliğiyle MHP'ye yakın, HDP'ye ise son derece uzak bir isim. HDP'nin Baykal'a oy vermesi Bahçeli'yi neden rahatsız etti. Bahçeli, yarın sırf 'HDP'liler oy verdi' diye dört eski bakanın yüce divana gönderilmesine 'Hayır mı' diyecek? 'Ben onlarla aynı kulvarda olmam' diyerek, dört eski bakanı Yüce Divana gitmekten de mi kurtaracak?

KOLTUK TEDARİKÇİSİ
Bahçeli milletvekillerini serbest bıraksaydı, büyük çoğunluğu Deniz Baykal'a oy verirdi. 7 Haziran seçimlerinde meclis çoğunluğunu kaybederek, büyük hayal kırıklığı yaşayan AKP'de bugün Bahçeli'nin tutumu sayesinde yüzler gülmeye başladı. Bahçeli, Kılıçdaroğlu için 'koltuk tedarikçisi' demişti. 2007 ve 2015'de yaşanan iki olaydan sonra kimin 'koltuk tedarikçisi' olduğu ortaya çıktı. Devlet Bahçeli bundan sonraki süreçte de 'AKP'nin Arka Bahçe(li)si' olmaya devam edecek mi? Bunu bekleyip göreceğiz…

****************************

GEÇ KALAN VEKİLDEN
'TEHLİKENİN
FARKINDA MISINIZ?' UYARISI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, TBMM Başkanlığı ilk tur oylamasına geç kaldığı için oy veremedi. Yüksel daha birinci dakikada geç kalıp oy vermemesi sayesinde ismini Türkiye genelindeki tüm CHP'lilere tanıtmış oldu. Yüksel, TBMM Başkanlığı seçimleri öncesi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'yi büyük bir tehlikenin beklediğini söylemiş. Haklı gerekçelerle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirmiş. Yarın hemşerisi olan MHP İl Başkanı çıkıp, 'Geç kaldığı için oy kullanamayan bir milletvekili TBMM Başkanlığı seçimi konusunda Genel Başkanımızı ve partimizi eleştiremez' diye kendisine yanıt verebilir…

*****************************

50 YIL ÖNCE ESKİŞEHİR'E 50 BİN KİŞİLİK
STADYUM YAPILMASINI HAYAL ETTİ

Yıl 1964. 51 yıl önce Dönemin Eskişehir İktisadi ve İdari İlimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Orhan Oğuz eşi Güler Oğuz, dönemin Eskişehir Valisi İhsan Tekin, eşi ve kızı ve damadıyla bir etkinlikte birlikteler.

İSTANBUL VALİSİ OLDU
1962-1966 yılları arasında Eskişehir Valiliği yapan İhsan Tekin daha sonra 12 yıl merkez valiliği yaptı. Tekin, 12 yılın ardından Şubat 1978- 9 Nisan 1979 yılları arasında İstanbul Valiliği görevinde de bulundu. Tekin 24 Mayıs 1965'de Eskişehir'de Eskişehirspor takımının kurulması için Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü Federasyon Başkanlığına Eskişehir Valisi ve Bölge Başkanı sıfatıyla ilk başvuru yazısını yazan kişidir.

'TALİMATINIZA
İNTİZARDAYIZ'
Tekin bu tarihi mektupta Eskişehirspor'un kurulması ile ilgili şu görüşleri ifade etti; 'Yıldan yıla büyük nüfus artışı , iktisadi, içtimai ve sosyal ilerlemelerle Orta Anadolu'lunun en büyük illerinden birisi olan Eskişehir, son yıllarda açılmış bulunan İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'yle daha büyük bir şehir vasfını almış olup; bu kerede Eskişehir'de kurulmasına karar verilen ve kanunlaşmak üzere bulunan üniversitenin açılmasıyla da artık İstanbul – Ankara ayarında önem taşıyacaktır. Eski yıllardaki vaki ricalarımız da nazara alınırsa artık Eskişehir'de Profesyonel futbol kulübünün kurulmasına bir zaruret vardır, denilebilir. Eskişehirliler (PROFESYONEL ESKİŞEHİRSPOR) namı altında bir futbol kulübü kurulması için karar vermiş durumdadırlar. Sayın makamınızda müspet mütala ve cevap alındığı taktirde derhal:
1- Bölgemizi temsil edecek kuvvette yeterli bir kulüp olması için mevcut kulüplerden istenildiği kadar eleman alınabilecektir. Mevcut kulüpler ESKİŞEHİRSPOR kulübüne iltihaka rıza göstermektedirler. Bu hususun böylece kabulünü ehemmiyetle rica ederim.
2- Bu amacımızın tahakkuku için federasyonumuzdan sadece müsaade buyurulmasını arz ve rica ediyoruz.
Federasyondan maddi talepte bulunmayacağız.
Gerek maddi gerek araç gereç, otel ve lokanta bakımından hiç endişe edilmeyecek yegane şehir Eskişehir'dir. Bütün bu maruzatlarımızın ardında Eskişehirlilerin en gencinden en yaşlısına kadar birer nebzede olsa Profesyonel Eskişehirspor'un kurulması için temenni , rica ve istirhamları bulunduğunu sayın makamınıza arz etmek vazifesini ciddi olarak hissetmiş bulunuyorum. En kısa zamanda müspet cevap ve yapılması icap eden hususlar için kat'i talimatınıza intizardayız.' (beklemekteyiz)

CEM'AN 50 BİN KİŞİ
Vali Tekin Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü'ne Eskişehir Stadyumu ile ilgili yazdığı yazıda da 'Halen 1500 kişilik kapalı, 15 bin kişilik açık seyirci alabilecek Şeker Stadı ile bugün kafi gelecek saha ve stad mevcuttur. Ayrıca Atatürk Stadı'nın tevsi (genişletilmesi) için gereken istimlaklar yapılmış olup, yine yüksek yardımlarınızla 5 yıllık plana alınması ve ilk yıllara konması halinde Eskişehir'deki kapalı tribünler 12 bin, açık tribünler de 38 bin kişi, Cem'an (toplam) 50 bin seyirci alabilecek kudret ve büyüklükte olacaktır' demiş. Tekin, bu yazıdan yaklaşık 1 yıl sonra Eskişehir Valiliği görevinden alınarak, Merkez Valisi oldu. Vali Tekin 50 yıl önce Eskişehirspor'un 50 bin kişilik stadyumda oynamasını hayal etmişti. Ancak görev süresinin yetmediği için bu hayali gerçekleştiremedi. Biz 50 yıl sonra bugün 33 bin kişilik yeni stada kavuşacak olmanın sevincini yaşıyoruz.

foto şaka

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Kemal Bey, HDP'liler destek verdiği için Baykal'a oy vermedik.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Devlet Bey en iyisi TBMM'de siz MHP'liler için ayrı bir tuvalet yaptıralım. Yarın korkarım, HDP'liler bu tuvaleti kullanıyor diye siz tuvaletinizi de yapmazsınız