AKP kulislerinde uzun süredir, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın erken seçimde Eskişehir'den milletvekili adayı olmayacağı iddia ediliyordu. Avcı'nın İstanbul'dan aday olacağına yönelik dedikodular vardı. Önceki gün Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı. Bu toplantıya Eskişehir Milletvekili olan Bakan Avcı da katıldı. Avcı bu toplantıda yaptığı konuşmada, 'Seçimde yine birlikte olacağız' demiş. Avcı'nın bu sözleri toplantıya damgasını vurdu. Avcı 'Seçimde yine birlikte olacağız' sözleriyle Eskişehir'den tekrar aday olacağının sinyalini verdi. Avcı'nın bu sözleri gönlünden milletvekili adaylığı geçiren bazı isimleri üzmüş. Avcı Eskişehir'de aday olması durumunda milletvekili aday listesinin belirlenmesinde yine başrol oynayacaktır.

****************************************

SEÇİMİ KAYBEDİP, DELEGE OLAN KADINLAR

23 Ağustos Pazar günü CHP Kurtuluş Mahallesi'nde delege seçimi yaptı.

121'E 84 KAZANDI

Seçimde iki liste yarıştı. Yıllardır bu mahallenin temsilciliğini yapan Selahattin Kurtuluş'un grubu ile Erman Gölet ve mevcut Odunpazarı İlçe Başkanı Ercan Küçükoğlu'nun desteklediği grubun listeleri kapıştı. Kurtuluş'un listesi mavi, diğer grubun listesi beyaz renkteydi. Seçimi 121 oy alan Selahattin Kurtuluş'un Mavi Listesi kazandı. Beyaz liste 84 oyda kaldı.

NİYE BİZİ UYARMADILAR?

Selahattin Kurtuluş, seçim sonrasında kaybeden grubun yenilgiyi hazmedemediklerini belirterek, 'Mahallede 18 delege seçildi. Odunpazarı İlçe Yönetimi 'listeye itiraz var. Kadın kotası koymamışsınız' diyerek, seçilen beş delegeyi silip, onların yerine kendi listelerinden beş kadını yazmışlar. Seçimi kaybeden bu kadınlar nasıl delege olur. Madem kadın kotası uygulanacak. Bu seçimi İlçe Yöneticileri yaptırmadı mı? Seçimden sorumlu yönetici önce listelere bakıp, 'Buraya beş kadın yazın' diye bizi uyarmalıydı. Listeyi başta kabul edenler onlar' dedi.

GÜÇLERİ KURTULUŞ'A MI YETTİ?

Dede ve Alanönü Mahallelerinde yapılan seçimlerde kadın kotasının uygulanmadığını ifade eden Kurtuluş, 'Niye bu mahallerde bize yapılanlar onlara yapılmadı. Tepebaşı'ndaki seçimlerde kadın kotası uygulandı mı? Biz bu karara itiraz ettik. Madem yenilgiyi hazmedemiyorsunuz. Seçimi iptal edin. Yeniden yarışalım. Hodri meydan Kurtuluş Mahallesi'nde 10 seçim yapılsa, karşı taraf bir seçim kazanamaz' dedi. Selahattin Kurtuluş çok haklı. Bir kural varsa, her yerde uygulanır. Tepebaşı Bölgesi'nde yapılan seçimlerden biliyorum. Bu bölgede hiç kadın kotası uygulanmadı. CHP Yönetiminin kadın kotası konusunda bir tek gücü Kurtuluş Mahallesi'ne mi yetti?

*********************************************

CHP GENEL MERKEZİ TOMSUK'UN
EMEKLERİNİ DİKKATE ALACAKTIR

Metin Tomsuk Eskişehir'in başarılı eğitimcilerindendir. Emekli olduktan sonra siyasete atıldı. Yıllardır çizgisinden hiç sapmadan ve ilkeli şekilde CHP'de siyaset yaptı. 1999 yılında 3. Sıra CHP Eskişehir Milletvekili adayı oldu. CHP'de Merkez İlçe Başkanlığı yaptı. 7 Haziran seçimlerinde 5. Sıra milletvekili adayı idi. Aday listesinin gerisinde olmasına rağmen hiç küsmedi. Mahalle mahalle, sokak sokak, köy köy gezerek, özverili bir şekilde çalıştı. O'nun bir tek amacı CHP'nin Eskişehir'de birinci parti olmasıydı. Ve CHP 69 yıl sonra makus talihini yenerek, Eskişehir'de birinci parti oldu. Bu başarıda tüm adayların büyük payı vardı. Ancak Tomsuk çalışkanlığı ile bu başarıda biraz daha öne çıktı. Tomsuk erken seçimde tekrar milletvekili adayı olacak. CHP Genel Merkezi erken seçim için Eskişehir adaylarını belirlerken, 5. Sırada olmasına rağmen büyük özveriyle çalışan Tomsuk'un emeklerini mutlaka dikkate alacağını düşünüyorum…

********************************************

FATİH SULTAN MEHMET
ORTAOKULU YIKILIYOR

Eskişehir'in en köklü eğitim kurumlarından olan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu yıkılıp, yeniden yapılacak. Kırmızıtoprak Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan okul 1953-1954 yılında eğitim öğretim hayatına başladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul arsasının yapısına göre özel bir proje hazırlıyor. Bu projenin önümüzdeki aylar içerisinde ihaleye çıkacağı öğrenildi. Yıkım ve yeni okulun yapım işini ihaleyi kazanan firma yapacak. 2015-2016 eğitim yılında okulda öğrenim yapılmayacak. Bu yıl Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu'nda kayıtlı bulunan ve yeni kayıt yaptıracak öğrenciler, Porsuk İlkokulu Bahçesindeki B Blok binasında öğretim görecekler. Yıkılan okulun yerine yapılacak yeni bina tamamlanana kadar öğrenciler Porsuk İlkokulu'nda eğitim görecek. Bu taşınma olayından dolayı tekli eğitim yapan Porsuk İlkokulu'nda çiftli eğitim başlayacak…

foto şaka

AKP Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Yetkin Tetik: Nabi Bey 7 Haziran'da ikinci sıraya beni yazsaydınız Eskişehir'den üç vekil çıkardı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: Kimle konuşsam Salih Koca'nın yerine ikinci sıraya yazılmak istiyor. Demek oluyor ki benim birinci sıram yine garanti.