Gazeteciliğe ilk başladığım yıllarda Anadolu Üniversitesi bünyesinde kurulan TBAM (Tıbbi ve Aromatik Bitki ve İlaç Araştırma Merkezi) ile ilgili çok haber yapmıştık. Prof. Dr.Hüsnü Can Başer yöneminde TBAM o yıllarda uluslararası çok büyük başarılara imza attı. Daha sonra Başer Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne aday oldu. Seçimi kazanamadı. Ancak seçimi kazanan Rektör onun aday olmasına hazmedemedi. O'nun TBAM'daki görevine son verdi. Büyük haksızlıklara uğrayan Başer, bilim yaşamını Eskişehir dışında sürdürmeye başladı. Bugün Kuzey Kıbrıs'ta Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. K. Hüsnü Can Başer'in Kitabı 'Uçucu Yağlar El Kitabı: Bilim, Teknoloji ve Uygulamalar' ABD'de Yılın Kitabı Seçilerek Mükemmeliyet Ödülü'ne Layık Görüldü. Kaliforniya da düzenlenen törende Başer'in Ödülünü Küçük oğlu Bora ve eşi Bilyana aldı. Bizim değerini bilmediğimiz ve sahip çıkamadığımız büyük bilim adamı Başer'in başarısını bir Eskişehirli olarak, bir Anadolu Üniversiteli olarak çok sevindim. Ve gurur duydum. Sayın Prof. Dr. Başer'i kutluyorum. Başarılı çalışmalarıyla dünya bilimine yaptığı katkıların artarak devam edeceğine inanıyorum. Bir gün yine Anadolu Üniversitesi'nde görev almasını umut ediyorum.
///
SÖZ ALMIŞSA ESKİŞEHİR
TEŞKİLATI DÜŞÜNSÜN
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin 16 Nisan'daki anayasa değişikliği oylamasında 'Evet' oyu kullanacaklarını açıklaması tartışmalara neden oldu. Destici'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı görüşmenin alınan bu kararda etkili olduğu öne sürüldü. Yaşanan bu durumu eleştiren bazı partililer, 'Anlaşılan Destici artık kendisine Yalçın Topçu, Numan Kurtulmuş, Tuğrul Türkeş, Süleyman Soylu'yu örnek almış' diye tepki gösterdi. Mustafa Destici Eskişehir Günyüzülü. Eğer iddia edildiği gibi Saray'dan Bakanlık veya milletvekilliği sözü almışsa bunu en çok AK Parti Eskişehir Teşkilatı düşünmeli. Çünkü Destici seçilebilecek bir yerden aday yapılır. Büyük bir ihtimalle de Eskişehir'den aday olur. AK Parti'de gönlünden milletvekilliği geçirenler, Destici'nin bu adaylığına çok üzülür.
/////
GEÇEN HAFTA PETROL OFİSİ'Nİ VERDİK YA!..
Petrol Ofisi'nin yeni sahibi Hollanda merkezli enerji ticareti şirketi Vitol Grubu'nun Başkan ve Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Ian Taylor, Petrol Ofisi'nin Türkiye'nin önde gelen markalarından biri olduğuna belirterek, 'Petrol Ofisi'ni satın alarak büyüyen bir piyasaya güçlü bir yatırım yaptık' dedi. Taylor'un bu sözlerini en çok AK Partili dostlarımız paylaşıyordu. Bu paylaşımı yapan AK Partililer; 'Kriz olsa, ekonomik belirsizlik olsa Hollandalı bu firma Petrol Ofisi'ni alır mı?' diye bu satışı alkışlıyorlardı. Bu AK Partili dostlarımız Hollanda ile son yaşanan kriz sonrasında yine aynı görüşü savunuyorlar mı? Yoksa 'Eyyy Hollanda' mı diyorlar? Gerçekten bunu merak ediyorum. Bu konuda sosyal medyada yer alan ve Hollanda krizini ti'ye alan paylaşımla yazımı bitiriyorum. 'Hollanda kendine gel, geçen hafta Petrol Ofisi'ni verdik ya, daha ne istiyorsun?'
/////
PORTAKAL SUYUNU SIKARAK
AVRUPA'YA DİZ ÇÖKTÜRECEKLER
İzmit'te AK Partili bir grup genç, Hollanda'yı protesto etmek için portakal bıçakladı, portakal sıkıp suyunu içti. Yapılan bu ilkel eylem sosyal medyada alay konusu oldu. MHP Genel Başkan adayı olduğu için partiden ihraç edilen Sinan Oğan'da kendi sosyal medya hesabından AK Partili gençlerin portakalın suyunun sıkan fotoğrafını paylaştı. Oğan fotoğrafın altına yaptığı yorumda şu görüşlerini dile getirdi; 'Antalya'nın portakalının suyunu sıkarak Hollanda'yı protesto etmeyi akıl eden bu #Gençlik varken tüm Avrupa'ya diz çöktürürüz biz!'
//////
NOSTALJİ

DEMİREL'E LÜLETAŞINDAN PİPO
Yıl 1990. 27 yıl önce muhalefette bulunan DYP'nin Genel Başkanı merhum Süleyman Demirel bir dizi siyasi çalışmalar için geldiği Eskişehir'de Ziraat Odası'nı ziyaret ediyor. Tarihi fotoğrafta; Eskişehir Ziraat Odası Başkanı Behçet Aktaş, Demirel'e lületaşından yapılmış bir pipoyu hediye ediyor. Dönemin DYP İl Başkanı Fevzi Toprak, Demirel'in kurmayları olan Mehmet Dülger ve merhum Mehmet Gölhan'da ziyarette hazır bulunmuşlar. 1991 yılının Nisan ayında vefat eden Behçet Aktaş 17 yıl aralıksız Eskişehir Ziraat Odası Başkanlığı yaptı. İyi bir DYP'liydi. Dürüstlüğü ve babacan kişiliğiyle Ziraat Odası camiasında sevilen bir isimdi. Yaptığı hizmetlerle Oda'ya önemli izler bıraktı. Aktaş'ın ölümünden altı ay sonra 20 Ekim 1991 seçimlerinde DYP-SHP Koalisyonu iktidara geldi. Demirel Başbakan oldu.

FOTO ŞAKA

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Hocam, Kılıçdaroğlu referandum öncesi Eskişehir'e niye gelmiyor?
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Sen her Salı Eskişehirlileri ona götür. Sonra adam 'niye gelmiyor?' diye sor. Her Salı gördüğü insanlara için neden Eskişehir'e gelsin Ahmet?