TABLO İSTİKRARI GÖSTERİYOR

Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan üreticinin sorunlarının dağ gibi büyüdüğünü ve bir an önce sorunların üstüne gidilmesi gerektiğini vurguladı.

Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan '1 Kasım seçimleri sonrası ortaya çıkan tablo bir istikrarı göstermekte' diyerek, 'Siyasetçilerin artık bundan sonra muhalefetiyle, iktidarıyla ülkemiz için şehrimiz için ellerinden gelenleri yapmaları gerekiyor. Bu ülke 5 ayda çok şey yaşadı. Çiftçimiz 5 senede yaşadığı sıkıntıyı 5 ayda yaşadı. Artık bundan sonra bir an evvel sorunların üstüne gidilmeli, çözümler üretilmeli. Bugüne kadar birikmiş olan pazarlama sorunumuzdan tutun, bütün uygulamalı sorunlarımızın hepsi, üretimiz için birer dert konumunda. Bunların bir an evvel çözülmesi gerekiyor. Verilen vaatlerin hepsini halkımız, üreticimiz bekliyor' diye konuştu.

ÜRETİCİ İÇİN ŞANS

Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şen de, bundan sonraki süreçte çiftçinin sorunlarının çözüme kavuşmasını beklediklerini söyledi.

Şen, 'Seçimlerden 5 gün önce yolladığımız rapor seçime üç gün kala değerlendirildi. Biz toplumu ilgilendiren çözümün peşindeyiz. Tarım ülkenin problemi. Bundan sonraki süreçte çiftçinin sorunlarının çözüme kavuşacağını umuyoruz. Bu konuda umutluyuz. AK Partinin bu dönemki adayları şahsa değil, il için çalışacaklardır. Salih Koca hiçbir zaman bunu yapmadı. Bir grupla iş yaptı. Yüzde 80'i yanlıştı, yüzde 20'si doğruydu. Yaptığı ticari ilişkilerdi. Bizim için önemli olan ilimizin sorunlarının çözülmesi, şahsi meselelerin çözümü değil. Harun Bey ikinci Hasan Polatkan olabilir. Kendisini iline adarsa Hasan Polatkan gibi ismi kalıcı olur. Bizim şikayetlerimizin dikkate alındığını gördük. Bu ilin vekili bu il için çalışması lazım. Öncelik Eskişehir olmalı' diye konuştu.

Editör: TE Bilisim