Eskişehir, Kamu-Özel İşbirliği modeliyle yapımı üstlenilen Şehir Hastanesi'ne kavuşmak üzere gün sayıyor. Eskişehir Şehir Hastanesi 341 bin 287 metrekarelik inşaat alanına sahip dev bir yatırım olarak öne çıkarken, 1 milyar 678 milyon liralık dev yatırımla bölgenin en önemli hastanesi olarak Eskişehir'i sağlıkta bir çekim merkezi haline getirecek.
254 POLİKLİNİK
Eskişehir Şehir Hastanesi'nde 254 poliklinik, 35 ameliyathane ve 131 yoğun bakım ünitesi yer alıyor. 622 genel hastane yatak kapasitesine sahip hastanede, 90 yatak ruh sağlığı bölümüne ayrıldı. 122 yatakta ise kanser hastalarına yönelik onkoloji yoğun bakım ünitesi yer alacak. Hastanede bir de 100 yatak kapasiteli yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi de bulunacak. İnşaat süresince 3 bin 300 kişilik istihdamın oluşturulduğu hastanenin tamamlanmasıyla bin 361 kişi hizmet personeli olarak görev yapacak. Kamu hastanesi statüsünde vatandaşlara 'ücretsiz' sağlık hizmet verecek Eskişehir Şehir Hastanesi'nde, Sağlık Bakanlığı 25 yıl boyunca kiracı olarak yer alacak. Sistemde tıbbi hizmetlerin sorumluluğu kamuda kalacak. Bilgi işlem, güvenlik, temizlik, yemekhane ve otopark gibi bütün hizmetler, hastanenin yapım ve işletmesini üstlenen Akfen İnşaat tarafından karşılanacak.
AVRUPA'DAN ÖDÜL
Dev tesis aynı zamanda Türkiye'nin öncelikli deprem izolatörlü şehir hastanelerinden biri olacak. Hastanede tam 973 deprem izolatörü yer alacak. Uygulanan bu sistem sayesinde olası bir deprem anında sarsıntının etkisi azaltılarak, hastanedeki çalışmalar aksamadan devam edecek. Akıllı bina konsepti ile inşa edilen Eskişehir Şehir Hastanesi'nde, trijenerasyon ile tasarruflu ısıtma ve soğutma mümkün olacak. Hastanede 2 bin 208 araçlık otoparkın yanı sıra helikopter pisti ve ücretsiz vale servisi de yer alıyor. Dünya standartlarındaki ileri teknoloji medikal ekipmanları ile bölgesinin sayılı hastaneleri arasında yer alacak Eskişehir Şehir Hastanesi, Biyokimya – Mikrobiyoloji – Patoloji ve Genetik alanlarında tüm testlerin aynı yerde yapılabileceği cihaz parkuruna sahip. Hastanede; 44 anestezi cihazı, 29 diyaliz cihazı, 100 EKG cihazı, 12 EKO cihazı, 1 ESWL taş kırma cihazı, 2 göz fako Cihazı, 1 göz vitrektomi cihazı, 20 holter EKG, 447 hastabaşı monitörü, 94 ventilatör, 42 USG Doppler, 2 MR ve 2 tomografi cihazı bulunuyor. Bölgenin sayılı hastaneleri arasındaki yerini alacak olan Eskişehir Şehir Hastanesi hizmete girmeden geçen yıl Avrupa'nın en prestijli sağlık yatırımı ödülünü aldı. Hastane, EMEA Finance Project Finance Awards 2017 kapsamında EMEA Bölgesi (Avrupa, Ortadoğu, Afrika) 'En İyi Sağlık Projesi' seçildi.

EĞİTİM-ARAŞTIRMA
Hastaneyi inceleyen İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, yatırımın Eskişehir'e verilen önemin bir göstergesi olduğunu söyledi. Akademik kadronun kurulması için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Bilge, 'Hastanemiz çevre yolunda bulunması nedeniyle Bilecik, Kütahya, Afyon gibi çevre illere de hizmet verecek. Aynı zamanda Şehir Hastanesi Cumhurbaşkanımızın 'Hayalim' dediği bir proje. Biz buraya aynı zamanda Eğitim - Araştırma Hastanesi unvanı da aldık. Bu bağlamda da çok büyük hizmet ve katkı vereceğine de inanıyoruz. Bunun yanında özellikli merkezler de burada olacak; kemoterapi ünitesi, nükleer tıp, linak radyoterapi gibi. Onun dışında yanık ünitemiz burada konuşlanmış durumda. Ayrıca yan dal uzmanlıklarımız da burada olacak' diye konuştu. Kampüs içinde ulaşımın golf araçları ile karşılanacağına dikkat çeken Bilge, 'Taşıma engeli olan hastalar da bu hizmetten faydalanacak. Onun dışında hasta yönlendirme ve hasta kabul hizmetleri de olacak' dedi. İHA
Editör: TE Bilisim