Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman yeni eğitimin başlaması nedeniyle yönetimi kurulu üyeleriyle birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez'i ziyaret etti.

ÜÇ YIL ÖNCE
Karaman'ın bir süredir kendi sosyal paylaşım sitesinde çok sert bir dille eleştirdiği ve kavgada bile söylenmeyecek uslüpla birilerine hedef gösterdiği Üzmez'i ziyaret etmesine bazı eğitim çalışanları şaşırmış. Yıllardır eğitim camiasını takip eden ve Karaman'ı çok iyi tanıyan gazeteci olarak bu ziyaret beni hiç şaşırtmadı. 8 Kasım 2014 tarihinde Karaman yerel bir televizyon kanalına çıkarak, sendika seçimlerine müdahale ettiğini öne sürdüğü AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar'ı çok ağır sözlerle eleştirmişti. Karaman o gün Dindar'a şu sözleri söylemişti; 'Siz nasıl oluyor da böyle bir sivil toplum kuruluşunun temsilcisine, başkanına böyle tehditler salıyorsunuz? Bu şehirden kovmaya çalışıyorsunuz. Kendisini Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü zannederek, talimat vererek, makamına çağırarak kentte iş yapmaya kalkıyor. Eskişehir'de yapacağınız iş mi kalmadı? Eskişehir'de AK Partiye gönül vermişler bilmeliler. Ertuğrul Dindar Bey diyormuş ki, 'O dört parmak, Rabia işaretini yapanlardan hesap soracağım, onların parmaklarını kıracağım.' Biz bu dört parmak işareti yapan parmakların nasıl kırılacağını göreceğiz. Konuyu AK Partinin üst kurumlarına iletiyoruz. Bundan sonra Eğitimciler Birliği Sendikası Biz sivil toplum kuruluşuyuz. Kimse bize kötü ve başka emellerine alet etmesin. Sendikayı sivil tutmaya, sivil olarak bırakmaya kararlıyız. Kimsenin bu işlere burnunu sokmaya müsaade etmeyeceğiz. Biz AK Partiye ilçe başkanı seçmiyoruz beyefendi. Sendika seçimlerinden derhal el çekin.' Karaman aylar sonra hakkında zehir zemberek konuştuğu Dindar'ı partideki makamında ziyaret etmişti. AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanlığı bu ziyaretin fotoğrafını, 'EĞİTİM BİR-SEN Eskişehir 1 No'lu Şube Başkanı Sayın Muammer KARAMAN ve Yönetimi, İlçe Başkanımız Sayın Ertuğrul DİNDAR'ı makamında ziyaret ettiler' metniyle birlikte sosyal paylaşım sitesinde paylaştı.

TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALATIRLAR
Ben de bu konuda Görünüm'de 'Bu Ne Perhiz Ne Lahana Turşusu?' başlıklı bir yazı yazarak; 'Karaman, sert sözlerle 'hodri meydan' dediği, AK Parti üst yönetimine şikayet etmekle tehdit ettiği ve sendika işlerine burnunu sokmamasını istediği Dindar'ı neden ziyaret etti?' diye sormuştum. Yazımda bu ziyareti şöyle yorumlamıştım; 'Ne diyeyim? Sen önce Ertuğrul Dindar hakkında kavgada bile söylenmeyecek sözler söyle. Sonra aranızda hiçbir şey yokmuş gibi makamına giderek, onu ziyaret et. Ertuğrul Dindar bu fotoğrafı kendi sitesinde paylaşarak, 'Adama tükürdüğünü böyle yalatırlar' mı demek istedi? Şu bir gerçek ki bu fotoğraf karesi Eğitim Bir-Sen içerisinde büyük tartışmalara neden oldu? Kongre sürecinde AK Parti'ye ve Ertuğrul Dindar'a tavır alan bazı üyeler bu fotoğraf karesini gördükten sonra, 'Maden barışacaktınız, bizi niye taraf yaptınız?' diye tepki göstermeleri dikkat çekti.' Üç yıl önce Ertuğrul Dindar'a her türlü lafı söyle. Sonra hiçbir şey olmamış gibi makamında ziyaret edip, objektife poz ver. Üç yıl sonra bu sefer de Bülent Üzmez ile ilgili zehir zemberek paylaşımlarda bulun. Sonra hiçbir şey olmamış gibi yine onun makamında ziyaret edip, gülümseyerek fotoğraf karesine gir. Karaman'ı Öğretmenevi Müdür Yardımcılığı döneminden bugüne tanıyan birisi olarak O'nun bu 'geri adım atmaları' beni hiç ama hiç şaşırtmadı...

***

FOTO ŞAKA

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen:
Muammer, bayramda Bülent Üzmez'i ziyaret edip, elini mi öptün?
Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman: Necmi Bey, bayram mı kaldı? Okullar açıldığı için Bülent Bey'i ziyaret ettim.
İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen: Ben de onunla ilgili söylediğin o kadar ağır sözlerden sonra 'ancak bayramda gidersin' diye düşünmüştüm. Malum Bülent Bey, senden yaşça büyük. Bayramda elini öpseydin, belki de seni affederdi.